Ana SayfaHisse Öneri ListesiHikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse---

Hikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse

3 / 14
Hikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse
12 Nisan 2016 - 12:02 www.borsagundem.com

"90 BİN POTANSİYELİ DURUYOR"

2016 yılı başındaki projeksiyonlarında 70 bin seviyesinin Borsa İstanbul için oldukça ucuz olduğunu söylediklerini hatırlatan Alan Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin ise, "Bu kapsamda sene başında yaptığımız değerlemeler öncelikli olarak 84 bin seviyesini, en olumlu senaryoda ise 90 binleri işaret ediyor" diyor.

Yılın ilk çeyreğinde borsayı baskılayan Rusya krizinin sakinleştiğini ve FED'in daha yavaş bir faiz artırımı yapmayı benimsediğini, ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nm genişlemeci para politikasını artırdığını hatırlatan Gezgin, BIST'e ilişkin beklentilerini ise şöyle özetliyor: "Kısacası endeks üzerindeki iki risk hafiflerken, Avrupa Merkez Bankası'nı kararları risk iştahım artırarak borsadaki yükselişi destekledi. Ancak Çin tarafı şu an kapalı kutu olduğu ve jeopolitik riskler devam ettiği için borsa açısından en olumlu senaryoda değiliz. Buna rağmen gelişmekte olan ülkelere olan risk iştahıyla birlikte endekste 90 bin potansiyelimiz korunuyor. Endekste en düşük 75 bin, en yük¬sek ise 92 bin 500 seviyesini öngörüyorum.”
Gezgin bu beklentisini, FED'in faiz artırımında temkinli olması, Avrupa Merkez Bankası'nın genişlemeci para poli kasını sürdürmesi, Japonya Merkez Bankası'nın da önümüzdeki dönemde genişlemeci önlemler alabileceği ihtimalleri gelişmekte olan ülkeler arasında ekon mik göstergeleri en iyi iki ülkeden birin Türkiye olmasına bağlıyor. Ayrıca içeri' iyi gelen ekonomik göstergelerin devam etmesi ve Avrupa ekonomilerinin kısmen toparlanma göstermesinin de bu iyimser tahminde etkili olduğunu ifade ediyor.

"GETİRİ POTANSİYELİ YÜZDE 50"

Bundan sonraki dönemde endeksin ortalama yüzde 10 civarında bir yükseliş potansiyeli daha olduğunu söyleyen Gezgin'e göre, endeks tarafında risklerin tamamen ortadan kalkmamasıyla birlikte yatırımcılar hisse senedi ağırlığını azaltabilirler. Ancak halen Borsa İstanbul tarafında değerine ulaşmamış ve yüzde 50 getiri potansiyeli bile olan hisseler olduğunu ifade eden Gezgin, "Bu nedenle seçici olmak koşulu ile portföylerin yüzde 20'lik kısmı endekste tutulabilir. Hisse senedi seçiminde özellikle temel göstergeleri ve finansal durumu iyi olan şirketler seçilmeli" diyor.

Bu dönemde gelişmekte olan ülkelerdeki emsallerine göre çarpanları ucuz olan şirketlerin de izlenmesini öngören Gezgin, yatırımcılara şu önerilerde bulunuyor:
"2016'da düşük kalmaya devam eden enerji ve emtia fiyatları da maliyetleri ucuzlayan şirketleri destekliyor. Bu durum geçen sene beklenmedik şekilde yük sek kar açıklayan enerji şirketlerini 2016'yı da iyi geçirmesini sağlayabilir. Bı kapsamda Sabancı Holding, Tekfen Holding, Akbank, İş Bankası, Ford Otomotiv Çimsa, Kordsa, Soda Sanayi, Enka İnşa' at, Turkcell, Emlak Konut GYO, Vakıf Bank, Halk Bank, Türk Hava Yolları ve Tat Gıda hisseleri orta-uzun vadeli portföyler için değerlendirilebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)