Ana SayfaHisse Öneri ListesiHikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse---

Hikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse

2 / 14
Hikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse
12 Nisan 2016 - 12:02 www.borsagundem.com

"FAVORİ HİSSELER"

Endekste yukarı hareketin devamı için 84 bin 400 seviyesinin geçilmesi gerektiğini söyleyen analistler, aşağıda ise 80 binin önemli destek olduğunu belirtiyor. 92 bin bölgesinin bu yılın maksimumu olabileceğini ifade eden analistlere göre, hisse senedi seçiminde yatırımcılar hikayesi olan, büyüme potansiyeli yüksek hisseleri seçmeliler. Ancak bu her hikayesi olan hisse portföye dahil edilecek anlamına gelmiyor. Muhakkak uzmanlardan destek alarak seçim yapılması tavsiye ediliyor. Bu kapsamda yatırımcılara Göltaş, Gözde Girişim, TAV Holding, Soda Sanayii, Tüpraş, Petkim, Aselsan, Tümo-san, T. Şişecam, Arçelik, Kordsa, Ford Otomotiv, Otokar, Emlak Konut GYO, Torunlar GYO, BİM, Tofaş Otomobil, Aksa Enerji, Bagfaş, THY, Bolu Çimento, Bizim Toptan, Çimsa, Tekfen Holding, Trakya Cam, Sabancı Holding, Ak-bank, İş Bankası, Çimsa, Enka İnşaat, Turkcell, Vakıf Bank, Halk Bank ve Tat Gıda olmak 34 hisse senedi orta ve uzun vadeli portföyler için öneriliyor.

"DÜŞÜŞ PETROL İLE OLABİLİR"

Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı'ya göre, son dönemde yaşanan terör olayları ve jeopolitik risklerden etkilenmeyen BIST'te düşüş için petrol fiyatlarına bakmalıyız. BIST-100 ve Brent petroldeki korelasyonun son dönemde biraz bozulsa da küresel tarafta devam ettiğini hatırlatan Nalbantlı, "SP 500 endeksi ile olan korelasyonda ise FED faiz artışı ihtimallerinin zayıflamasından dolayı bir bozulma var. Öte yandan arz durdurma konusunda anlaşmaya varılmaması ve petrol fiyatlarının düşüşe devam etmesi, endekslere yeni bir satış dalgası getirebilir. Petrol konusunda Suudi Arabistan ve Iran arasındaki çekişmeler hatta Irak tarafında da durumun pek farklı olmaması bu konuda anlaşma ihtimallerini zora sokuyor" diyor.

Endeksin 70 binden başlayan yükselişinde bir düzeltme görme olasılığına karşı dikkatli olunmasını öneren Nalbantlı, riskleri şöyle sıralıyor: "Orta ve uzun vadede endekste yükselişin devam etmesi için petrol fiyatlarının 40-50 dolar arasında kalmaya devam etmesi gerekiyor. Ayrıca FED faiz artırımı konusunda güvercin olmaya devam etmeli. Bunlar bilinmeyen riskler. Bunlar dışında jeopolitik risklerin de kontrol edilemez hale gelmesi bir başka sıkıntı."

"EN FAZLA TEMETTÜ ÖDEYENLER"

BIST-100 endeksinde yukarı yönlü hareketin devam etmesi için 84 bin 400 seviyesinin geçilmesi gerektiğini ifade eden Nalbantlı, aşağıda ise 80 binin önemli destek olduğunu belirtiyor. Endekste 84 bin 500-85 bin 500 bölgesinin bu yılın maksimum seviyeleri olabileceğini söyleyen Nalbantlı'ya göre, aşağıda ise 60 bin seviyelerinin görülme olasılığı var. Peki, bu makas içinde yatırımcılar nasıl hareket etmeli? Nal-bantlı'nın yatırımcılara önerileri şöyle:
"Endekste 68 binlerden 83 binlere gelindi. 15 bin puanlık bir yükseliş oldu. Bu nedenle portföylerde hisse miktarının biraz azaltılması iyi bir tercih olabilir. Yeni hisse seçimlerinde ise her zaman olduğu gibi iyi hikayesi olan, büyüme potansiyeli yüksek hisseler arasından seçimler yapılmalı. BIST-temettü endeksinin endekse göre iyi performans gösterdiği göz önüne alındığında yatırımcılar en fazla temettü ödeyen 25 şir-ketten de seçimde yapabilirler. Bu kapsamda, Göltaş, Gözde Girişim, TAV Holding, Soda Sanayii, Tüpraş, Petkim, Aselsan, Tiimosan, T. Şişecam, Arçelik, Kordsa, Ford Otomobil, Otokar, Emlak Konut GYO ve Torunlar GYO hisseleri portföylere alınabilir. Tabii ki orta ve uzun vadeli olmak koşuluyla."

"KONSOLİDASYON BEKLİYORUZ"

BIST için uzun vadede yukarı yönlü potansiyelin devam ettiğini söyleyen Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yılmaz Altun, "Ancak son aylardaki sert yükselişin ardından yaşanacak bir düzeltme, BIST'teki yükseliş için de daha sağlıklı olur. Endeks 92 bin seviyelerini görebilir, ancak 2016 yılı ikinci çeyreğinde 79 bin-84 bin seviyeleri arasında bir konsolidasyon süreci görebiliriz" diyor.

Endekste kısa vadede düzeltme beklemesinin nedenlerini ise şöyle sıralıyor: "Endekste görülen hızlı yükseliş, FED toplantısının ardından FED Başkanı Janet Yel-len'in yumuşak tonlu açıklamalarının borsaların yukarı yönlü hareketlerini hızlandırması ve emtialarda görülen düzeltme hareketleri..."

Hisse senedi satın almak isteyenlere ise orta ve uzun vadeli olmak koşuluyla seçimlerinde öncelikli olarak şirketin satış gelirlerini, faaliyet karlılığı ile net kar perfor mansının sürekliliğini dikkate almaların öneren Altun, tavsiyelerine şöyle devan ediyor: "Özvarlıklarmı düzenli olarak artı ran, düzenli kar payı dağıtımını şirket poli tikası haline getirmiş, yatırım yapan, güçlü sağlam ortaklık yapısına sahip şirketlerir hisselerine yatırım yapılmalı. Bu yapılırss yatırımcılar orta-uzun vadede getiri elde edebilirler. Şirketlerin yılsonu bilançoları nın yanı sıra, ara dönem finansal tabloları da doğru bir şekilde analiz edilmeli; şirketin faaliyet raporu, yatırımcı sunumu gibi kamuya açıkladığı her türlü bilgi ve belgenin doğru okunması çok önemli."

Altun yatırımcılara, bu kapsamda, BİM, Tofaş Otomobil, Ford Otomotiv, Aksa Enerji, Torunlar GYO, Bagfaş, TAV Hol¬ding, Kordsa, THY, Soda Sanayii, Bolu Çimento, Bizim Toptan, Çimsa, Tekfen Holding ve Trakya Cam hisselerini orta ve uzun vadeli portföyler için öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)