Ana SayfaHisse Öneri ListesiHikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse---

Hikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse

7 / 14
Hikayesi olan ve 'al’ veren 34 hisse
12 Nisan 2016 - 12:02 www.borsagundem.com

"KIRTASİYE SEKTÖRÜNE OYUNCAĞI EKLEDİK"

Evrim Hizaler / Adel Kalemcilik Genel Müdürü

1969'da İstanbul-Kartal'daki üretim tesisimizin açılışıyla faaliyete geçen Adel, Anadolu Grubu bünyesinde yer alıyor. 1996 yılında da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Adel olarak dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğümüz işbirliğini 1995 yılında ortaklıkla pekiştirdik. 2011 yılından bu yana Rusya'da yine Faber-Castell ortaklığıyla faaliyette bulunuyoruz.
Temmuz 2015'de Çayırova'daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4 bin 500'e yakın ürün çeşidi ile Türkiye'de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Eberhard Faber, Atlas ve Max markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Çayırova Üretim Tesisi'nde yılda yaklaşık 270 milyon parça üretim gerçekleştiriyoruz. Çayırova Üretim Tesisimizde, ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez, mekanik kurşun kalemler, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, parmak boyası, oyun hamuru ve guaj boya üretiyoruz.
Yeni tesisimiz Adel'in üretim kapasitesinde yüzde 30 artış sağlayacak. 1.000'e yakın farklı ürün çeşidinin üretildiği tesis, kırtasiye sektöründe Türkiye'nin en yüksek kapasiteli üretim gücüne sahip olma özelliği taşıyor. 450 çalışanımız çalışanımız ve 270 milyon parçalık üretim ve pazarlama kapasitesiyle 60'a yakın ülkeye Türkiye'den ihracat yapıyoruz. İhracatta hedefimiz yeni pazarları araştırırken aynı zamanda mevcut güçlü pazarlarda da derinleşebilmek. Ortadoğu İle yakın coğrafyamızda fırsatları ve gelişme potansiyellerini yakından takip ediyoruz. Bu sene 2015 yılına göre dolar bazında tek haneli bir büyüme öngörüyoruz. 2015 yılında Adel Kalemcilik olarak İstikrarlı büyümemizi sürdürdük, bir önceki yıla oranla ciromuzu yüzde 14 artırdık. 2015 yılında toplam cironun yüzde 95'i iç pazar, yüzde 5'i dış pazar kaynaklı gerçekleşti. 2016 için de benzer oranda olacağını öngörüyoruz. 2016 yılında satış gelirlerinde bir önceki yıl seviyesine yakın büyürken son beş yıl içinde ciromuz yaklaşık iki kat arttı. Öte yandan geçen yıl, yepyeni bir sektöre adım atmaya karar verdik ve kırtasiye ürünlerinin yanında oyuncak kategorisinde beş markayı tüketicilerimizle buluşturduk. Kendi yarattığımız Adeland markası dışında Auldey, Lotus, WOW ve NICI gibi dünyanın önde gelen markaları ile oyuncak sektörüne girdik.
Bu yıl ise Pinypon, Nenuco, Oddbod ve Sluban'ı da portföyümüze ekleyerek marka sayımızı dokuza çıkardık. Ayrıca Mattel, Simba, Giochl Preziosi ile belli ürünlerinin kırtasiye noktalarında satış ve dağıtımı için bir anlaşma yaptık. Bundan böyle kırtasiye sektöründe olduğu gibi oyuncak sektöründe de sağlıklı, güvenilir ve eğitici ürünlerle çocuklarımızı eğlendirirken, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)