Ana SayfaPiyasaBorsada düşüşler alım fırsatı---

Borsada düşüşler alım fırsatı

2 / 7
Borsada düşüşler alım fırsatı
29 Mayıs 2016 - 07:07 www.borsagundem.com

Yellen kapıyı açık bıraktı

Öte yandan büyük bir merakla ne söyleyeceği beklenen Fed Başkanı Janet Yellen da konuşmasını yaptı. Piyasaların merak ettiği husus haziran ayında faiz artışı olup olmayacağı idi. Yellen, ‘önümüzdeki aylarda’ diyerek kapıyı açık bıraktı. Yatırımcılar bu noktadan sonra veri akışına bakacak.

Buna bağlı olarak kurda, borsada ve faizlerde yaşanacak dalgalanmalar alım ve satım fırsatlarını da beraberinde getirecek. Fed’in faiz artırım süreci bu yıl başladı ve devam edecek. Fed faiz artışına bağlı olarak kurda 3.05-3.10 TL yıl sonu için gösterilen hedef fiyat seviyeleri olarak duruyor.

Biliniyor ki Fed faiz artırsa dahi yavaş hareket edecek ve bu artışları sürece yayacak. Neticede artış çok hızlı gerçekleşmeyecek. Bu nedenle beklenen olası sert sonuçları da yumuşatmakta.

Öte yandan dolar bazında hisse senetleri güçlü destek noktalarına gelmiş durumda. Bu da düşüşlerde hisse senedi alımına öncelik verilebileceğini gösteriyor. Ancak zarar eden ya da küçülen firmaların hisseleri alınırken detaylı analiz yapılmasında fayda var. Öte yandan kur açısından da çıkışlarda satıp gerilemelerde alt seviyelerden alarak dalgalanmalara karşı korunmayı sağlayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)