Ana SayfaGündemABD'de seçim sonuçlarının gecikmesi güvenlik tehdidi mi---

ABD'de seçim sonuçlarının gecikmesi güvenlik tehdidi mi

6 / 6
ABD'de seçim sonuçlarının gecikmesi güvenlik tehdidi mi
23 Kasım 2020 - 05:47 www.borsagundem.com

Trump son dönemlerinde hangi adımları atabilir?

ABD siyasi çevrelerinde kaygı yaratan bir diğer konu da Trump'ın başkanlığının son haftalarında alabileceği bazı kritik kararlar.

Trump, geçen hafta içinde Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden aldı. Benzer şekilde CIA Başkanı Gina Haspel'i ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Chris Wray'i de görevden alabileceği konuşuluyor. 

Trump yönetimi ayrıca, Irak ve Afganistan'da bulunan 2 bin 500 ABD askerini geri çekeceğini açıkladı. Bazı üst düzey güvenlik yetkilileri, bu karara ciddi riskler taşıdığı için karşı çıkıyor. Esper'in görevden alınmasında bu konunun etkili olduğu belirtiliyor. 

BBC muhabiri Corera, Trump'ın başkanlığı boyunca "derin devletin bir parçası olarak gördüğü ve kendisini devirmeye yönelik bir komplo içerisinde olduğunu iddia ettiği" ulusal güvenlik yapısıyla çatıştığına dikkat çekti. 

Trump'ın görevden aldığı üst düzey isimlere ek olarak son günlerde yaptığı bazı kritik atamalar da var. 

Corera, "Trump'ın ulusal güvenlik sisteminin içerisine görevleri 20 Ocak'tan sonra da devam edecek bazı kişileri yerleştirmeye çalışıyor olabileceğine dair giderek artan kaygılar bulunuyor" dedi. (BBC Türkçe)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)