Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 şirket için hedef fiyat ve tavsiye raporları ---

3 şirket için hedef fiyat ve tavsiye raporları

3 / 4
3 şirket için hedef fiyat ve tavsiye raporları
14 Ağustos 2014 - 10:48 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, TAV için 20,20 TL hedef fiyat ile 'EKLE' tavsiyesi verdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:   

"TAVHL için tavsiyemiz “EKLE” yönünde. TAV Havalimanları 2014 yılı 2. çeyrek satış gelirleri büyümesi açısından beklentilerin altında bir performans gösterse de, olumlu kur hareketleri nedeniyle faaliyet performansı olarak beklentilerin üzerinde kar açıkladı. Maliyet tarafında petrol fiyatları, havayolu şirketlerine ve dolayısıyla da havacılık sektörüne etki etmektedir. Petrol fiyatlarında mevcut ılımlı görünümün korunması, uçuş fiyatlarını istikrarlı seviyelerde tutarak, yolcu sayısının olumsuz etkilenmemesini sağlayabilecektir.     Hatırlanacağı üzere, yeni yapılacak üçüncü havalimanı ihalesine, TAV Havalimanları teklif vermekle birlikte ihaleyi kazanamamıştı.  

Şirketin gelirlerinin %44’ünü oluşturan Atatürk Havalimanı işletmesinin sözleşmesi 2021 başında sona erecek. Şirketin bu durumdan kaynaklı gelir kaybını telafi edebilmek için Atatürk Havalimanı’nın yerine geçebilecek yeni fırsatlara odaklanacağını düşünüyoruz. Yeni havalimanının 2021’den önce hizmete girmesi ve bu durumda Atatürk havalimanının bu tarihten önce kapanması ya da gelir kaybı oluşması durumunda şirket oluşacak zararının DHMİ (Devlet Hava Meydanlari İşletmesi) tarafından karşılanacağını belirtti. Ancak yeni havalimanının yakın bir tarihte devreye girmesi durumunda oluşacak ciddi kaybın ne kadarının karşılanacağı şirket için belirsizlik oluşturuyor.   

Son olarak, Temmuz ayında Milas-Bodrum Havalimanı iç hatlar terminalini 2035 sonuna kadar portföyüne katan TAV faaliyet alanını genişletme stratejisi izliyor. Umman Salalah Uluslararası Havalimanı'nda gümrüksüz satış alanlarının Ocak 2015’ten itibaren 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin ihaleyi kazanan Şirketin yolcu sayısının toplam operasyon içinde küçük bir yer oluşturduğunu göz önüne aldığımızda (2013 yılında 746.994 yolcu) finansallar üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyor  ancak, coğrafi çeşitlendirmeye gitmesini Şirket için olumlu buluyoruz. Ayrıca Şirket, New York’ta yer alan LaGuardia Uluslararası Havalimanı’nın yenilenmesi ve işletilmesi ile ilgili ihalede 8 şirketin dahil olduğu LGA konsorsiyumunda yer alıyor. Eylül ayının ikinci çeyreğinde gerçekleşecek LaGuardia Havalimanı ihalesinin kazanılması, TAV için  yüksek bir potansiyel oluşturabilir. LaGuardia Havalimanı 2013 yılında 27 milyon yolcuya hizmet vermiştir. Tüm bu belirtmiş olduğumuz bilgiler ışığında, Tav Havalimanları Holding için 20,20 TL hedef fiyat ile “EKLE” tavsiyesi veriyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)