Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi yüksek 21 hisse---

Bilanço beklentisi yüksek 21 hisse

3 / 8
Bilanço beklentisi yüksek 21 hisse
02 Mayıs 2016 - 12:55 www.borsagundem.com

"BANKACILIK GÖZDE OLACAK"

2015 yılındaki güçlü dolar hareketinin şirketlere yüksek finansal gider yazdırdığını hatırlatan Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, bu nedenle 2016 yılı ilk çeyrek bilançolarında döviz bazlı etki görüldüğünü söylüyor.

Yılın ilk çeyreğinde özellikle banka bilançolarının olumlu olacağını kaydeden Öztürk, "Bu trend yıl içinde de devam eder. Türkiye tarafında 2016 yılı hikayesinin faiz indirimi olduğu düşünülürse, bankacılık sektörü yeniden kredi hacmini artırarak, kar hedeflerini revize edebilir. Merkez Bankası'nın faiz indirimi politikalarının devam etmesi de bu pozitifliği artırabilir" diyor.

Bu nedenle bankaların ilk çeyrekte iyi bilanço açıklamasını bekleyen Öztürk, bu seneki karlılıklarının yüzde 13 civarında olacağını tahmin ediyor. Öztürk, yılın ilk bilançolarına ilişkin beklentilerini şöyle özetliyor:
"Geçen sene sanayi şirketleri bankalara nazaran daha iyi kar açıklamış ve daha iyi performans göstermişti. Bu nedenle bu yıl aynı performansı göstermelerini beklemiyoruz. Bankacılık bu yıl daha gözde olacak. Öte yandan Kordsa, Tüpraş, TAV Havalimanları, CarrefourSA, Aksa Akrilik, Aselsan, Migros, Ülker, Akçansa ve Türk Traktör'ün de iyi bilanço açıklamasını bekliyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)