Ana SayfaHisse Öneri ListesiBorsada kazançlı aylar öncesi 20 hisse tavsiyesi---

Borsada kazançlı aylar öncesi 20 hisse tavsiyesi

3 / 9
Borsada kazançlı aylar öncesi 20 hisse tavsiyesi
23 Mayıs 2016 - 10:47 www.borsagundem.com

"HAZİRAN VE TEMMUZ BEKLENTİSİ"

Mayıs ayım borsalar açısından çoğunlukla olduğu gibi kötü geçirdiğimizi hatırlatan Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı ise, bu ayın siyasi belirsizlik ve terör olayları ile birlikte bu şekilde devam edebileceğini söylüyor. Başbakanlık ve yeni kabine oluşumu sonrasında ise piyasanın olumlu tepki vermesi halinde Nalbantlı'ya göre, haziran ve temmuz aylarını iyi geçirebiliriz. Temmuz ayında yıllara göre bakıldığında genel olarak yükselişlerin görüldüğünü hatırlatan Nalbandı, "Haziran ayında ramazan dolayısı ile perakende ve gıda sektörü hisseleri iyi performans gösterebilir. Ayrıca yaz aylarında çimento ve inşaat hisseleri de ön plana çıkabilir" diyor.

Nalbantlı bu kapsamda BİM, Bizim Toptan, Migros, Ülker Bisküvi, Do&Co, Enka İnşaat, Çimsa, Göltaş, Nuh ve Bolu Çimento hisselerinin orta ve uzun vade için takip edilmesini öneriyor.

"GIDA, PERAKENDE, BEYAZ EŞYA"

Belirsizliklere paralel olarak yaz ayları boyunca BIST-100 endeksinde zayıf bir seyrin devam etme ihtimalini yüksek gören Meksa FX Araştırma Uzmanı Eren Can Umut ise, buna rağmen haziranın Ramazan'a gelmesiyle bu döneme özgü sektörlerin ön plana çıkabileceğini düşünüyor.

Bu kapsamda gıda ve perakende sektörlerinin izlenebileceğini belirten Umut, "Ayrıca yaz ayları olması nedeniyle beyaz eşya-soğutma ve içecek sektörü hisseleri de ön plana çıkabilir. Yatırımcılar bu kapsamda Pınar Et, Ülker Bisküvi, Migros, BİM, Coca-Cola İçecek, Tuborg, Arçelik ve Pınar Süt hisselerini orta ve uzun vade için takip edebilir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dönem başka olabilir23 Mayıs 2016 16:58

    yani sat hiç uğrama çünkü rusya,arap ülkeleri,ab ülkeleri krizde ve yaz durgunluğu da cabası???

  • BU DÖNEME HİTAP EDEN HİSSELER NELER OLABİLİR SENCE09 Mayıs 2020 13:54

    bende araştırıyorum sürekli :) HAZİRAN   TEMMUZ AYINDA yükselecek hisseleri düşünüyorum araştırıyorum sürekli Bir ÖNGÖRÜN varmı