Ana SayfaHisse Öneri ListesiBorsada kazançlı aylar öncesi 20 hisse tavsiyesi---

Borsada kazançlı aylar öncesi 20 hisse tavsiyesi

2 / 9
Borsada kazançlı aylar öncesi 20 hisse tavsiyesi
23 Mayıs 2016 - 10:47 www.borsagundem.com

"KÜRESEL GELİŞMELER"

Ancak bunu bir kanun veya kesin bir durum gibi algılamamak gerekiyor. Borsaların her yıl bu hareketleri gerçekleşeceği gibi bir algıya kapılmanın yanlış olacağını da belirtelim. Çünkü borsaların ne zaman ne yapacağı birçok unsura bağlı. Endeksleri hareketlendiren en önemli unsur, küresel ve iç piyasaya yönelik gelişmeler.

Son dönemde ciddi bir belirsizlik sonucu hisse senedi piyasaları keskin oynaklığa şahit oluyor. Amerikan Merkez Bankası (FED), Avrupa Merkez Bankası (ECB), Japon Merkez Bankası (BOJ), Çin Merkez Bankası (PBoC) ve TCMB gibi merkez bankalarının açıklamaları, yurtiçi ve Brexit gibi yurtdışı siyasi gelişmeler, petrol fiyatlarında yaşanan sert volatilite ile tahvil piyasalarında görülen hareketlilik ile bilanço sezonu gibi mikro ekonomik gelişmeler, endekslerde ana akımı belirleyebiliyor. Örneğin, FED'in faiz artırımlarını ötelediğine yönelik güçlü bir sinyal "Mayısta sat ve git" gibi bir algının çalışmasını engellerken, Çin gibi gelişmekte olan ülkelere yönelik ekonomik belirsizliğin artması ya da petrol fiyatlarında keskin gerilemelerin devam etmesi, "Noel baba rallisi"nin önüne geçebiliyor.

"YILIN SON ÇEYREĞİNİN ÖNEMİ"

Ancak BİST'te yükseliş trendlerinin önemli olaylar hariç genellikle yılın dördüncü çeyreğinde yaşandığını söyleyebiliriz. Bu nedenle analistler, önümüzde kısa-orta vadede yatay bir seyir etkili olsa da yılsonuna doğru BİST'te yükselişlerin yeniden gündeme gelebileceğini hatırlatıyor. Bu nedenle düşüşlerin bir fırsat olduğunu belirten analistler, yatırımcılara bu süreçte ileriye dönük pozisyonlar almalarını öneriyor.

Analistlere göre, bu dönemde otomotiv, beyaz eşya, bilişim, perakende, gıda, çimento, inşaat ve içecek sektör hisseleri arasından seçimler yapılarak orta-uzun vadeli portföyler oluşturulabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dönem başka olabilir23 Mayıs 2016 16:58

    yani sat hiç uğrama çünkü rusya,arap ülkeleri,ab ülkeleri krizde ve yaz durgunluğu da cabası???

  • BU DÖNEME HİTAP EDEN HİSSELER NELER OLABİLİR SENCE09 Mayıs 2020 13:54

    bende araştırıyorum sürekli :) HAZİRAN   TEMMUZ AYINDA yükselecek hisseleri düşünüyorum araştırıyorum sürekli Bir ÖNGÖRÜN varmı