Ana SayfaHisse Öneri Listesi12 şirket/sektör haberleri ve uzman tavsiyeleri---

12 şirket/sektör haberleri ve uzman tavsiyeleri

1 / 12
12 şirket/sektör haberleri ve uzman tavsiyeleri
08 Temmuz 2014 - 09:04 www.borsagundem.com

Tav Havalimanları Holding (TAVHL, Öneri "TUT", Pozitif): Tav Havalimanları Holding'den yapılan açıklamaya göre TAV Havalimanları'nın Haziran ayında hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %12 oranında artarak 8,58 milyona ulaşmıştır.  Buna bağlı olarak da yılın ilk yarısında Tav'ın hizmet verdiği toplam yolcu sayısı 44,6 milyona ulaşmış ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %13 oranında oldukça yüksek bir artış kaydetmiştir.  Yurt içinde ilk altı ayda en yüksek artış %11 ile İstanbul Atatürk Havalimanında kaydedilirken, Ankara Esenboğa'daki artış ise %6 olarak gerçekleşmiştir.  Yurt dışında ise %29 ile en yüksek artış Medine Havalimanında gerçekleşmiştir.  TAV Holding'in yurtdışında hizmet vermiş olduğu toplam yolcu sayısı ise ilk altı ayda 6,7 milyon ile toplam hizmet verilen yolcu sayısı içinde sadece %14,9'luk paya sahiptir.

TAV Holding'in faaliyet gösterdiği havalimanlarındaki ticari uçuş sayısı da Haziran ayında %13 oranında artarak 65.151 olurken, Ocak-Haziran döneminde ise artış oranı %16 olarak gerçekleşmiş ve toplam uçuş sayısı 352.980'e yükselmiştir.

Ocak- Haziran döneminde hem hizmet verilen yolcu sayısındaki %13'lük büyüme hem de ticari uçuşlarda kaydedilen %16'lik artış Tav Havalimanları'nın 2014 yılının ilk yarısında büyümeye devam ettiğini ve ilk çeyrek mali sonuçlarının ardından ikinci çeyrek sonuçlarının da iyi geleceğine işaret etmektedir.

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kayseri08 Temmuz 2014 09:55

    kozaa ve ipeke yi niye eklemiyorlar. şuan şişmiş kağıtlardan edilen nakit böyle ucuz kalmış kağıtlara yönelmiş durumda. emel olarakta borsadaki en güçlü kağıtlar. likitesi en yuksek şirketler