Ana SayfaHisse Öneri Listesi12 şirket/sektör haberleri ve uzman tavsiyeleri---

12 şirket/sektör haberleri ve uzman tavsiyeleri

9 / 12
12 şirket/sektör haberleri ve uzman tavsiyeleri
08 Temmuz 2014 - 09:04 www.borsagundem.com

Çimento Sektörü : Önde gelen çimento üreticileri Lafarge ve Holcim dünyanın en büyük çimento üreticisini oluşturacak birleşmeye onay alabilmek için milyarlarca euroluk varlık satışı gerçekleştirecek. Düzenleyici kurumlardan onay bekleyen şirketlerin nisanda açıkladıkları birleşmenin gerçekleşmesi halinde yıllık satışları 44 milyar doları bulan bir çimento grubu oluşacak. Avusturya, Macaristan, Romanya, Sırbistan, İngiltere, Kanada, Filipinler, Mauritus ve Brezilya'daki operasyonları için alıcılarla görüşecek olan şirketlerin gerçekleştirecekleri varlık satışlarının 10 bin kadar çalışanı etkilemesi bekleniyor.

Bu varlık satışlarının farklı pazarlara açılarak büyümeyi hedefleyen Türk çimento şirketleri için önemli bir fırsat oluşturması bekleniyor. Türkiye'nin en büyük çimento üreticilerinden olan Oyak Çimento ve Limak Çimento grupları, Holcim ve Lafarge gruplarının birleşme kararının ardından doğacak fırsatlar ve satılması olası varlıkları yakından izleyen gruplar arasında yer alıyor. Diğer bir büyük oyuncu olan ve halka açık Akçansa ve Çimsa'yı bünyesinde bulunduran Sabancı Holding Çimento Grubu'nun ise çimentoda bölgesel oyuncu olma isteği doğrultusunda uzun zamandır satın almalarla büyüme hedefi bulunuyor.

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kayseri08 Temmuz 2014 09:55

    kozaa ve ipeke yi niye eklemiyorlar. şuan şişmiş kağıtlardan edilen nakit böyle ucuz kalmış kağıtlara yönelmiş durumda. emel olarakta borsadaki en güçlü kağıtlar. likitesi en yuksek şirketler