Ana SayfaPiyasa11 kurum 35 hissede 'al' önerisi veriyor---

11 kurum 35 hissede 'al' önerisi veriyor

4 / 12
11 kurum 35 hissede 'al' önerisi veriyor
19 Ağustos 2019 - 11:50 www.borsagundem.com

BANKALAR BAŞI ÇEKEBİLİR

Mevcut durumda BİST-100, MSCI GOÜ borsaları sepetinin F/K oranına göre yüzde 50'nin üzerinde iskontolu işlem görmeye devam ediyor. Bunun da orta-uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatları yaratabileceği kaydediliyor. Biz de bu dönemde öne çıkma potansiyeli yüksek hisseleri araştırdık. 11 aracı kurum 35 hisse için 'al' dedi. Yedi kurumun portföyündeki Yapı Kredi Bankası (YKB) en çok önerilen hisse oldu. YKB'yi Garanti BBVA, Ford Otosan, Migros ve THY izledi.

Global Menkul'ün model portföyünde bankaların ağırlığı yüzde 30,83 düzeyinde. Global Menkul Değerler Stratejisti Rıdvan Baştürk, TCMB'nin faiz indirim sürecine girmesinin bankalar için pozitif olduğunu söylüyor ve bankacılık endeksinin sanayi endeksine göre pozitif ayrışacağını tahmin ediyor. Faiz indirimlerinin kredi faizlerine yansımasının biraz zaman alabileceğini de sözlerine ekliyor.

Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Ali Kerim Akkoyunlu da borsada olası yukarı yönlü hareketlerde bankacılık hisselerinin başı çekeceğini öngörüyor. Ancak Akkoyunlu, ucuz sanayi hisselerinin de trende uyum sağlayacağını düşünüyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)