Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 koalisyon hissesi---

10 koalisyon hissesi

2 / 11
10 koalisyon hissesi
22 Haziran 2015 - 11:23 www.borsagundem.com

"ORTA VE UZUN VADELİ HİSSE SEÇİLMELİ"

Meclis'te yer alan partiler uzlaşır ve bir koalisyon hükümeti kurulursa ilk etapta bunun fiyatlamasının olumlu olacağını söyleyen Işık FX Araştırma Uzmanı Gizmen Nalbantlı, "Böyle bir durumda yatırımcılar borsada kısa vadeli alımlar deneyebilir" diyor. Ancak FED'in faiz artışına yaklaştığımız yılın ikinci yarısında borsa için pek iç açıcı bir tablo olmayacağını kaydeden Nalbandı, elinde hisse senedi olan yatırımcıların bu durumda seçim ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda ise hisse senetlerinin zarar kes noktasında satılmasını öneren Nalbantlı, yatırımcılara orta ve uzun vade için alınacak hisse senetleri hakkında şu uyarılarda bulunuyor:
"Böyle dönemlerde beklentisi olan hisselere yatırım yapmak daha uygun olur. Bedelsiz potansiyeli olan veya yatırım yapıp ye¬ni ihalelere girecek şirketler de ön plana çıkabilir. Yatırımcılar bu hisseleri takip edebilir."
Bu yıl BİST'in yeni bir ralli yapmasını beklemediğini ifade eden Nalbantlı, koalisyon kurulması durumunda endeksin maksimum 85 bin- 87 bin bandını test edeceğini düşünüyor. Yurtiçindeki belirsizliklerin üzerine FED faiz artışı da eklenirse Nalbantlı'ya göre, dolarda 2.90-3.00 TL bandının görülme ihtimali yüksek. Bu da yılın ikinci yarısında borsanın oldukça zorlanmasını beraberinde getirebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)