Ana SayfaHisse Öneri ListesiMevcut koşullar için 10 hisse önerisi---

Mevcut koşullar için 10 hisse önerisi

2 / 4
Mevcut koşullar için 10 hisse önerisi
12 Aralık 2016 - 11:40 www.borsagundem.com

"OTOMOTİV, CAM, ÇİMENTO"

İdil Taraklı’nın Para Dergisindeki haberine göre sürekli olarak endeksin ucuz olduğunu söylediklerini belirten Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, ancak ucuz olması kadar, neden ucuz olduğunun da önemli olduğunu hatırlatıyor. BIST-100 endeksinin iskontolu olması itibariyle sunduğu prim potansiyelinin realize olması için prim yapmasını engelleyen şartların ortadan kalkması gerektiğini hatırlatarak "Temel hikayemiz iyiye doğru matematiksel analizin gerekliliği çerçevesinde BIST-100'ün performansı gözle görülür şekilde öne çıkacaktır. En önemli değişken döviz kuru ve enflasyon beklentileri olacaktır. Üçüncü çeyrek finansallarında döviz pozisyonu ekside olan ve türev araç kullanarak korunma oranı düşük olan şirketlerin finansman kalemlerinde zarar etmeleri beklenebilir. Tam tersi durumda olan şirketler ise oluşan durumdan olumlu etkileneceklerdir. Öte yandan, diğer üçüncü çeyrekte etkili olan küresel fiyat hareketleri eğilimlerinin ve emtia/enerji fiyatlarının sektörler üzerindeki etkilerinin aynen devam edeceğini düşünüyoruz. Bu yüzden beyaz eşya, dayanıklı tüketim malı, otomotiv, cam, çimento, petrokimya, demir/çelik gibi sektörlere olumlu bakmaya devam ediyoruz" diyor. 

Mevcut koşullarda, riski seven yatırımcılar için hisse ağırlığını yüzde 25 olarak belirleyen Erkan, orta riskli portföylerde ise hisse ağırlığını yüzde 15'e düşürüyor. Olağan olmayan piyasa koşullarında, riski mümkün mertebe dağıtmak gerektiğine de dikkat çekerek, bu nedenle endeks ile korelasyonu yüksek olan hisse pozisyonlarını dengelemek amacıyla, kötü piyasa eğiliminde portföye beta katsayısı düşük defansif hisselerin katılabileceğini söylüyor. Bu dönemde piyasa trendine göre hisse ağırlıklandırması yapılmasını ve farklı tipte uzun vadede güvenilir hisselerin portföylerde değerlendirilmesini öneriyor. 


"77.000 - 78.000 BİNLERİ GÖREBİLİRİZ"

Erkan, mevcut koşullarda bir hisse senedi portföyü oluşturmak isteyenlere Akbank, Garanti Bankası, Tüpraş, Sabancı Holding, Koç Holding, Emlak Konut GYO, Tofaş Otomobil, Enka İnşaat,Ülker Bisküvi ve Coca-Cola içecek hisselerini öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)