Foto GaleriTeknolojiYouTube'dan flaş hamle: Artık bunu göremeyeceksiniz!

YouTube'dan flaş hamle: Artık bunu göremeyeceksiniz!

6 / 8 YouTube'dan flaş hamle: Artık bunu göremeyeceksiniz!
11 Kasım 2021 - 14:20

BUNU YAPAN İLK PLATFORM OLMAYACAK

YouTube, kullanıcıların tepkisini gözler önüne seren sinyallerin kamusal görünürlüğünü azaltma fikrini deneyen ilk büyük platform olmayacak. Benzer zihinsel sağlıkla ilgili nedenlerden dolayı Instagram, birkaç yıl önce beğeni sayılarını küresel olarak gizlemek için testler başlatmıştı. Instagram da beğeni kazanmaya odaklanmanın topluluğuna zarar verebileceğine ve içerik oluşturucuların kendilerini platformda daha az rahat ifade etmelerine neden olabileceğini düşündüğünü söylemişti. Nihayetinde ne Facebook ne de Instagram bu karara tam olarak bağlı kalmayıp beğenileri gizleme yetkisini tekrar kullanıcıların kontrolüne vererek mevcut durumunu korumuştu.

YASAL DÜZENLEME KORKUSU

YouTube'un “beğenmeme” sayısında yaptığı değişiklikler, özellikle küçük çocuklar söz konusu olduğunda, büyük teknoloji platformlarının zihinsel sağlık üzerindeki etkisi konusunda kamuoyunun tartıştığı bir zamanda tanıtılıyor. Sosyal medya şirketleri, sistemlerinin kullanıcı tabanlarını hedeflemek ve etkilemek için nasıl tasarlandığını ve gelecekte yasal düzenlemeler gelmeden önce ne tür değişiklikler yapabileceklerini yeniden düşünüyorlar.

Bazı ülkelerde politikacılar, YouTube dahil olmak üzere teknoloji şirketlerini sorguya çekip teknolojinin daha sorunlu bazı unsurlarında değişiklikler yapmayı amaçlayan yasalar hazırlamakta. Ruh sağlığı, hedefli reklamcılık, gizlilik, yanlış bilgilerin algoritmik olarak desteklenmesi ve buna benzer sorunlar politikacıların dikkatini çekmeye başladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)