Foto GaleriTeknolojiSahadaki senaryoları değiştirecek: Şimşek

Sahadaki senaryoları değiştirecek: Şimşek

1 / 9 Sahadaki senaryoları değiştirecek: Şimşek
08 Şubat 2022 - 11:06

Türkiye’nin hedef uçağı Şimşek’in süpersonik hıza ulaşan modeline yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu hızda uçan Şimşek’in düşman hava savunma sistemleri tarafından ‘gerçek savaş uçağı’ olarak algılanacağını belirten uzmanlar, bunun da sahadaki senaryoları değiştirebileceği görüşünde birleştiler.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM28 Şubat 2022 16:26

    TB2 LER RUS TANKLARINI DÜZ OVADA KEKLİK GİBİ AVLAYACAKTIR İNŞAALLAH

  • FX08 Şubat 2022 14:32

    ABD deki gibi DARPA (Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı) benzeri bir organizasyon kurulmalı. 

  • Cem08 Şubat 2022 14:28

    Özel bir motor araştırma geliştirme akademisi kurulmalı yada bir kaç üniversitede sadece bu işe odaklı labratuar ve koordine gruplar oluşturulmalı (Fizik, kimya, matematik, elektronik, yazılım, malzame, mekanik, makine, mekantronik gibi uzmanlık alanlarından oluşan ekipler). Yeni güçlü farklı sistem enerjiyle çalışan dünyada olmayan çok güçlü motor enerji itki sistemleri geliştirilmeli). Savunma bakanlığı bu tip işlere özel önem vermeli üniversiteleri harekete geçirmeli özel proje görevleri vermeli. Boş durmak yok güvenliğimiz için aleme el açmamak için herkes çalışacak. 

  • Mete08 Şubat 2022 14:19

    Tüm çalışanların aklına emeğine sağlık güzel sonuç bekliyoruz yılmadan çalışmaya devam 

  • Mucise Reis ;)08 Şubat 2022 12:19

    Çok farklı yazılımlar gelecek. dünyanın en büyük yuk taşıyan uçağı irtifası en üst noktalara çekilecek. küçük drone tarzı uçaklar, normal iha ve siha lara entegre edilecek. küçük ebatlı araçlar hedeflere vurulmadan lazer işareti koyacak. Böylece en tepede menzil dışı kalan ağır uçan yeni model uçan aracımız, akıllı roketleri işaret edilen noktaya atacak. yai abd nin b52 bombarduman uçaklarının küçük, laezere giden vurulma ihtimali en düşük araçları olacak. akıllı füzeler kara araçlarından lazere işarette olabilir. gelecek büyük yazılımlarla geliyor. bunlarda dünyada henüz yok. Biz yapıcaz. tek tek kot kot yazıcaz... Yapmakda zorundayız.aynı anda düz hava alanı olmadna dikey havalanan ama akıllı füze bulundurup hedefe gönderecek rampa olan uçan araçlarda gelecek :D