Foto GaleriGündemAfganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...

Afganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...

7 / 7 Afganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...
16 Temmuz 2021 - 08:38

- Afganistan, ABD’nin en uzun savaşı oldu,

- 2001’den bu yana süren savaşta 71 binden fazla sivil hayatını kaybetti,

- 70 bine yakın Afgan askerinin hayatını kaybettiği sanılıyor. ABD ve diğer NATO güçlerinin ise 3 bin 500’ün üzerinde kayıp verdiği, 3 bin 800’den fazla özel güvenlik şirketi çalışanının öldüğü belirtiliyor,

- Buna karşılık Taliban ve diğer silahlı grupların kaybı 84 bin oldu.

- 2.7 milyon kişi ülkeden kaçarken, 3.2 milyon kişi de evlerini terkedip ülke içinde başka yerlere göç etti,

- ABD, Afganistan’ın yeniden inşası için 143 milyar dolar, savaş gazilerinin tedavisine ise 296 milyar dolar harcadı. ABD’nin 20 yılda harcadığı toplam miktar ise 2.6 trilyon dolar civarında.

Afganistan hükümetinin Taliban’la müzakerelerden sorumlu yetkilisi, örgütün mahkumların serbest bırakılması için 3 aylık ateşkes önerdiğini açıkladı.

Afgan televizyon kanalı 1TV News, Taliban sözcüsü Nader Naderi’ye dayandırdığı haberinde, 7 bin mahkumun serbest bırakılması ve militan grubun BM kara listesinden çıkarılması durumunda Taliban’ın üç aylık bir ateşkes ilan edeceğini söyledi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif16 Temmuz 2021 13:50

    Taliban demek amerika demektir.tüm terör örgütlerini kuran ,onları techizatlandıran,ikmal eden,finansör olan amerika ,taliban ile çıkar çatışmasına girdiği için ülkeyi terk etmiştir.bir şekilde amerika taliban ülkeyi ele geçirdikten sonra onunla tekrar anlaşıp afganistanın kontrolünü   ele geçirecektir diye düşünüyorum.

  • azmi16 Temmuz 2021 13:12

    İran sınırı  , Türkiye'ye geçmek isteyen Afganlar için ardına kadar açık. Ne denetleyen var ve geri gidin diyen. Ülkem sığınmacı kampına dönüşüyor. Emperyalizm ülkemin içini karıştırmaya, ülkemi bölmeye şartlanmış. Bunlara karşı ne yapıyoruz, bilen var mı ? Çocuklarımın, torunlarımın geleceğinden endişe duyuyorum. Sığınmacılar bizden fazla çoğalıyorlar, bu gidişle kendi vatanımda yabancı durumuna düşeceğim