Foto GaleriGündemAfganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...

Afganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...

6 / 7 Afganistan'da büyük göç! Taliban ülkeyi ele geçirebilir...
16 Temmuz 2021 - 08:38

1996’da Kabil’e giren Taliban militanlarınca sığınmış olduğu Birleşmiş Milletler binasından zorla çıkarılan Necibullah, işkence edildikten sonra yaralı haldeyken, kardeşi Şahpur Ahmedzai ile birlikte elektrik direğine asılarak öldürülmüştü. Bu yüzden, Afganistan’ın ABD askerinin çekilmesi sonrası benzer bir sona sürükleneceği düşüncesi, tüm dünyada endişe yaratıyor. ABD, Afganistan’daki askeri varlığını sonlandırırken, 20 yıl süren operasyon boyunca ABD öncülüğündeki güçlere tercüman olarak yardım eden ve tehlike altında bulunan kişileri de ülkeden tahliye etmeye hazırlanıyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, “Operasyon Müttefiklerin Sığınması”nın temmuz ayının sonunda başlayacağını belirtti. Sözcü, “operasyonel ve güvenlik gerekçeleriyle” kaç Afganın ülkeden çıkarılacağını açıklayamayacağını söyledi. Reuters’a konuşan bir kaynak ilk etapta 2 bin 500 kadar kişinin ülkeden çıkarılıp vize süreci devam ederken bir ABD üssüne yerleştirileceğini ifade etti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif16 Temmuz 2021 13:50

    Taliban demek amerika demektir.tüm terör örgütlerini kuran ,onları techizatlandıran,ikmal eden,finansör olan amerika ,taliban ile çıkar çatışmasına girdiği için ülkeyi terk etmiştir.bir şekilde amerika taliban ülkeyi ele geçirdikten sonra onunla tekrar anlaşıp afganistanın kontrolünü   ele geçirecektir diye düşünüyorum.

  • azmi16 Temmuz 2021 13:12

    İran sınırı  , Türkiye'ye geçmek isteyen Afganlar için ardına kadar açık. Ne denetleyen var ve geri gidin diyen. Ülkem sığınmacı kampına dönüşüyor. Emperyalizm ülkemin içini karıştırmaya, ülkemi bölmeye şartlanmış. Bunlara karşı ne yapıyoruz, bilen var mı ? Çocuklarımın, torunlarımın geleceğinden endişe duyuyorum. Sığınmacılar bizden fazla çoğalıyorlar, bu gidişle kendi vatanımda yabancı durumuna düşeceğim