SPK'dan 'derinhisse'yi yöneten Önder Tavukçuoğlu'na yüklü para cezası

SPK, daha önce iki hissede yakalanan, Twitter'da '@derinhisse' hesabını yöneten Önder Tavukçuoğlu'na Reysaş Lojistik hisselerindeki işlemleri nedeniyle 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası kesti

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), '@derinhisse' Twitter hesabını yöneten, geçtiğimiz günlerde de Dardanel ve Deva Holding hisseleriyle ilgili yatırımcıları yanıltmaya yönelik paylaşımlarının yanı sıra, hisselerdeki usulsüz işlemleri nedeniyle yaptırım uygulanan Önder Tavukçuoğlu'nu bu kez Reysaş Lojistik (RYSAS) hisselerinde yakaladı. Tavukçuoğlu'na yüklü miktarda idari para cezası kesildi.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, “@derinhisse” Twitter hesabı üzerinden RYSAS payına ilişkin olarak takipçilerine alım veya tut tavsiyesi verdikten hemen sonra RYSAS paylarında satış yaptığı belirlenen Önder Tavukçuoğlu 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezasına çarptırıldı.

DERİNHİSSE HESABINI KİLİTLEDİ

Tavukçuoğlu'nun ceza kararının ardından, daha önce tüm Twitter kullanıcılarına açık olan @derinhisse hesabını bir süreliğine kilitlemesi dikkat çekti. Tavukçuoğlu, kısa süre sonra hesabı tekrar tüm Twitter kullanıcılarının erişimine açtı.

DARDANEL'DE YAKAYI ELE VERDİ

Sosyal medya hesapları ve internet sitesindeki eylemleri nedeniyle otoritelerin takibine giren Önder Tavukçuoğlu, ilk olarak Dardanel (DARDL) hisselerinde yakayı ele vermişti. Borsa İstanbul, hissedeki işlemlerin incelenmesi sonucunda, Önder Tavukçuoğlu ve Asuman Tavukçuoğlu'na 6 ay süreyle tedbir getirmiş, söz konusu hissede de 3 ay süreyle tedbir uygulanmasına karar vermişti.

DEVA'DAKİ İŞLEMLERE SPK'DAN YAPTIRIM

29 Nisan tarihinde Borsa İstanbul tarafından tedbir getirilen Önder Tavukçuoğlu'na bir yaptırım kararı da yaklaşık bir hafta sonra, 8 Mayıs tarihinde SPK'dan geldi. Bu kez Deva Holding (DEVA) hisselerinde beraberindeki 3 isimle birlikte yakalanan Tavukçuoğlu'na, hissedeki işlemlerinde Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107. maddesinde yer alan fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanacağı duyuruldu.

BORSA GÜNDEM KONUYU GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Borsagundem.com, sosyal medyada dönen operasyonlarla ilgili '@derinhisse' ve hesabı yöneten Önder Tavukçuoğlu hakkında yatırımcıları uyararak konuyu gündeme taşımış, operasyon yapılacak hisseleri önceden toplayarak, daha sonra sosyal medya ve çeşitli kanallar üzerinden pazarlayanlara karşı yatırımcılara dikkatli olunması çağrısında bulunmuştu.

"5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENECEK"

Sosyal medya üzerinden, yatırımcıların birikimlerine göz diken kişi ve oluşumların artmasıyla SPK da konunun üzerine giderek, geçtiğimiz Şubat ayında sosyal medya üzerinden "Piyasa Dolandırıcılığı" suçunu işleyenler hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteneceğini duyurmuştu.

Önder Tavukçuoğlu, Dardanel operasyonunda yakayı ele verdi

SPK Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu'nu yakaladı

Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar

SPK’dan sosyal medya dolandırıcılarına son uyarı