Kervansaray'dan fesih davasıyla ilgili açıklama

Kervansaray, şirkete yönelik açılan fesih davasında şirketin hissedarları ile uzlaşma görüşmelerine başlandığını duyurdu

Binlerce küçük yatırımcıyı mağdur eden Kervansaray Yatırım Holding (KERVN), şirketin feshine yönelik açılan dava süreciyle ilgili bir açıklama yayımladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, şirketin feshine yönelik açılan davanın tarafları olan hissedarlarla uzlaşma görüşmelerinin başladığı kaydedildi.

Açıklamada, Sayılgan Ailesi'nin çiftliğine dönen Kervansaray'ın "bazı nedenler" ve "şirket dışı olumsuz etkenler nedeniyle" darboğaza girdiği öne sürülürken, en zor zamanların sonuna gelindiği ve aydınlık günler için gün sayılmaya başlandığı şeklinde ifadeler yer aldı.

Kervansaray'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın malumu olduğu üzere, şirketimiz bazı nedenlerden dolayı ve şirket dışı olumsuz etkenler nedeniyle darboğaza girmiş ve ulusal ve küresel krizlerin de eklenmesiyle yılarca devam etmiştir. Son dönemde asal sorunlar bir bir çözüme kavuşturulmaya ve haklı olarak aydınlık günler için gün sayılmaya başlanmıştır. Yaşanan olumsuz süreçte aynı zamanda krizden beslenen bir zümre doğurmuş ve bu zümrenin yarattığı dezenformasyon nedeniyle bu açıklamanın yapılması elzem hale gelmiştir. 

Gelinen nokta itibariyle; hakikate mugayir söylentiler yayarak menfaat beklentisi içine girip ulu orta dile getiren, kaostan nasiplenen, bunu yaşam tarzına ve bir mesleğe dönüştüren, bununla kalmayıp insanlarda infial yaratacak kadar dedikodu yapan, yayan ve iyi niyetli yatırımcılar üzerinde algı yaratmaya çalışan, tarafların hepsinden belli menfaatler koparma çabası ile hareket edip bundan beslenen malum şahısların yarattığı bilgi kirliliğini temizlemek ve bu şahısların musluklarını kesmek adına bilinmedilir ki; şirketin girdiği darboğazdan sonra bireysel gayretler ve olağanüstü çaba ile elde edilen kazanımlar ve geri alınan malların yanında iptal edilen otelin tahsislerinin ihyası neticesinde elde edilen kazanımların tamamı imkân bulunmasına rağmen asla şirket dışına çıkartılmamış çıkartılması ihtimali dahi düşünülmemiştir tamamı yine şirket içerisine aktarılmış ve şirketin değeri ve mal varlığı güçlendirilmiştir.  

Gerek yatırımcıların gerekse hissedarların menfaatine olan tek şey, şirketin yaşaması ve karlı hale gelmesidir bunun dışındaki her kazanım gerçekte menfaat elde etmesi gerekenlerden başkalarına gidecektir. Şirketin iflası veya feshi halinde hissedarlar dahil tüm yatırımcıların yatırımlarının ziyan olacağına kuşku yoktur. Bu nedenle yalan yanlış haberlere ve bu işi meslek haline getirenlerin kasıtlı söylemlerine itibar edilmemesi yatırımcılar dahil herkesin menfaatine olacaktır.

En zor zamanların sonuna gelinmişken ve parlak günler beklenirken şirketin feshine yönelik açılan ve esasen hissedar olmayıp şahsi menfaat temini için bir tehdit aracı olarak kullanılan fesih davasının gerçek tarafları olan hissedarlarımız ile uzlaşma görüşmelerine başlanmıştır.

Kervansaray 544.8 milyon liralık borcunu devretti

Kervansaray'dan genel kurul ve kayyum açıklaması

Kervansaray, iki otelini kiraladı

SPK’dan Kervansaray’da yatırımcıları koruyan karar

Selim Sayılgan ve Kervansaray’ın FETÖ ilişkisi ortaya çıktı

Kervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde

Kervansaray'da sahtekarlık suçlaması

Kervansaray hisselerinde yeni gelişme: Ertan Sayılgan yeniden hakim ortak

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı

Uludağ’da dondurucu soğukta Kervansaray protestosu

SPK'dan Kervansaray'ın patronlarına ceza