E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizRusya petrol fiyatını yükseltmek istiyor---

Rusya petrol fiyatını yükseltmek istiyor

Rusya petrol fiyatını yükseltmek istiyor
28 Ocak 2016 - 11:18 borsagundem.com

Vakıfbank petrol fiyatı analiz raporunda, Rusya'nın hamlelerine dikkat çekti.

Petrol fiyatları Rusya’nın petrol fiyatlarındaki düşüşlerin devam etmesi halinde OPEC üyesi ülkelerle fikir birliği yaparak üretimi azaltabileceklerini açıklamasının ardından dün yükseldi. Ancak yüksek ham petrol stoklarının yanı sıra Suudi petrol şirketi Aramco’nun petrol yatırımlarına devam edileceği yönündeki açıklamalar küresel arz fazlası endişelerini artırdı ve petrol fiyatlarındaki yükselişin sınırlanmasına neden oldu. Uzun zamandır düşük seyreden petrol fiyatları, petrol gelirlerine bağımlı olan Rusya ekonomisinin içinde bulunduğu krizin  derinleşmesine neden olurken, Rus para birimi rublenin değer kaybını hızlandırıyor. Bu nedenle Rusya dün petrol fiyatlarını yükseltmek üzere OPEC’in en büyük üyesi olan Suudi  Arabistan ile görüşme talep etti. Rusya ile OPEC arasında bir mutabakat sağlanması halinde üretimin kısılması ve küresel arz endişelerinin hafiflemesiyle petrol fiyatlarının yeniden yükselmesi mümkün olabilir. Petrol fiyatları bugün ise güne yatay başladı. 
Fiyatlarda son üç gündür süren yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda 32 dolar/varil seviyesi önemli görünmektedir. 

Petrol 1 2 3
Destek Direnç
25 23.7 22
32 33.75 35

Vakıfbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)