E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizParitede yılın en kritik haftası olabilir !---

Paritede yılın en kritik haftası olabilir !

Paritede yılın en kritik haftası olabilir !
01 Aralık 2015 - 08:59 borsagundem.com

Fed, AB PMI verileri ve Avrupa tarafında tahvil alım kararı paritenin yönünü belirleyecek

      Haftaya sakin sayılabilecek bir veri takvimi ile giriş yapan paritede bu hafta oldukça fazla önem arz etmektedir. FED Başkanı Janet Yellen’in konuşması, Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısı, ECB Başkanı Draghi’nin açıklamaları, ABD tarım dışı istihdam, işsizlik, ücretler, imalat PMI verilerinin yanında Euro Bölgesi enflasyon, işsizlik ve PMI verileri yakından takip edilecektir.
     Özellikle Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın mevcut tahvil alım programının süre ve miktarına yönelik yeni bir düzenleme yapılması ile Euro üzerindeki baskı artabilir. Perşembe günkü toplantısında AMB, ekonomiyi desteklemek için, mevduat faizini düşürebilir ve varlık alım programını genişletebilir. Diğer taraftan haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde Almanya’dan gelen perakende satışlar verisini takip ettik. Almanya’da Ekim ayında Perakende Satışlar aylık yüzde 0,4 oranında düştü. Buna ek olarak öğleden sonra açıklanan Almanya’da TÜFE Mayıs’tan beri en yüksek seviyeye çıktı. 
   Bunların yanında ABD’de bekleyen konut satışları Ekim ayında yüze 0.2 ile tahminlerin altında artış gösterdi. Bu gelişmelerin sınırlı etki yarattığı pariteye teknik olarak bakıldığında, düşüşlerin devamı ile 1.0560 ve 1.0525 destekleri hedeflenebilir. Olası toparlanmalarda ise, 1.0610 ve 1.0665 dirençleri gözlerden uzak tutulmamalıdır.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)