E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKar satışı için tetikleyici nedenler---

Kar satışı için tetikleyici nedenler

Kar satışı için tetikleyici nedenler
08 Temmuz 2014 - 14:09 borsagundem.com

Yurt dışı piyasalarda satışların devam etmesi, yarın gelecek FED tutanakları öncesinde kapanışa doğru BIST'de de bir baskı yaratabilir

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan BIST 100 teknik analiz raporu:
   
"Güne 79.100 üzerinden hafif alımlarla başlayan BIST 100 endeksi, 79.400 direncini aşmayı denedi. Sanayi üretim verisinin beklentilerin altında kalması sonrasında hafif satışlar görülen BIST'de, yurt dışı piyasalardaki satış baskısı da yükselişi sınırlandırdı. BIST'de, ilk seans kapanış 79.481 seviyesinden gerçekleşti. 
   
İkinci yarıda 78.800 seviyesi üzerinde kalındığı sürece BIST'de yukarı denemeler devam edecektir. Ancak, yurt dışı piyasalarda satışların devam etmesi, yarın gelecek FED tutanakları öncesinde kapanışa doğru BIST'de de bir baskı yaratabilir. Ayrıca, hem BIST'in 79.400 direncinde olması aynı zamanda da bankacılık endeksinin 148.500 direncinde yer alması, olası kar realizasyonu için tetikleyici bir etki yaratabilir. Tüm baskılara rağmen yukarı hareketin, bankacılık hisseleri desteğinde devamı halinde ise bankacılık endeksinde 150.000, BIST'de de 80.000 seviyesi yeni dirençlerimiz olacaktır." 
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)