E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analizİlk direnç 78.500 puan---

İlk direnç 78.500 puan

İlk direnç 78.500 puan
16 Eylül 2014 - 08:47 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da hafif alıcılı seyir bekleniyor

Yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,17 civarında satıcılı başlayan BIST100 endeksinde ilk seansta görece yatay bir seyir sonrası gelen alımların 2.seansta artırılma çabasını izledik ancak 77,456-78,325 bandında bir hareket ile temkinli duruş korundu ve endeks %0,12 değer kazancı ile günü 77,918 puan düzeyinden tamamladı.
Karışık bir seyirle kapanan ABD borsalarının ardından bu sabah ABD vadelileri hafif artıda, kur tarafında ise 2,2150 seviyesi altında bir DolarTL ile dün kapanış saati itibariyle görülen seviyelerden çok da uzak değiliz. Bu ortamda endeksin güne yataya yakın hafif alıcılı bir 
seyirle başlayabileceğini düşünüyoruz.78,500 ve 79,500 seviyeleri ilk dirençler olarak karşımıza çıkarken geri çekilmelerde ise dün çalışan 77,500’ün altında 76,500 kalmaya devam ediyor.
Yeni haftaya da küresel piyasalar FED endişeleriyle başlarken dolar endeksi 14 ayın zirvesindeydi ve diğer EM para birimleri ile beraber değer kaybeden TL’nin etkisiyle günü 2,2240’ı test eden bir DolarTL ile karşılamıştık. Zaten geçen hafta yukarı yönlü kırılan 
2,1850 direnci kurda yükseliş beklentilerinin artmasına neden olmuştu. Yine de dün bu seviyelerden 2,21’li seviyelere gevşeme görülmesi piyasa üzerinde rahatlatıcı etkiler yarattı ve FED’i bekleme modunun paniğe dönmesine engel olarak şimdilik bir temkinli duruş hareket alanı sağladı.
ABD’de açıklanan sanayi üretim verisi ise dünkü piyasa takviminde en çok dikkati çeken unsurdu, önemli bir ekonomik toparlanma, canlılık ve büyüme işareti olan verinin 7 ayın ardından, otomotiv üreticilerinde yavaşlamanın etkisiyle, artış beklentisine karşın düşmesi EM’lerde bir kafa karışıklığına neden oldu ancak bu haftaki tüm verilerin FED’in gölgesinde kalacağı beklentimize de destek verdi zira kurda anlık bir 2,21’in altına sarkma tepkisi dışında piyasanın hızlı bir yukarı reaksiyon vermemesi, Yellen son sözü söylemeden yön belirlenemeyeceğini gösteriyor..
Sakin ve temkinli bir bekleme moduyla geçirilen bir günün ardından haftanın 2. İşlem gününe geldiğimizde piyasa ajandasında karşımıza faiz artırımının hangi bahara kaldığı konusunda MB Başkanı’ndan karışık sinyaller gelen İngiltere’ye ait çok sayıda veri bulunuyor. BOE’nin yol haritası açısından İngiltere verileri önemli olsa da İngiltere için de 18 Eylül İskoçya referandumunun neticesi şu aşamada daha öncelikli bir gündem diyebiliriz..
Günün devamında Almanya’da ZEW endeksi, ABD’de ÜFE ve net sermaye giriş çıkışlarını izleyeceğiz. DolarTL’de gevşeme eğilimine imkan verecek datalar FED’in iyimser bir havada beklenmesine imkan sağlayabilir. Geçen hafta yaşanan sert satışların ardından dün daha 
sakin bir seyir sonrası mevcut şartlar altında hala yurtiçi piyasaların yön tayinini Çarşamba akşamı FED Başkanı Yellen’ın yapacağı sunuma göre yapmasını beklemeye devam ediyoruz.

Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)