E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste 79 bin puan önemli---

Endekste 79 bin puan önemli

Endekste 79 bin puan önemli
17 Eylül 2014 - 09:11 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yükselişin sürmesi için 79 bin puanın aşılması gerekiyor

Haftaya moralli başlayan BIST 100 endeksine  FED neşe katacak mı? 
BIST 100 endeksi dün 77.435-78.846 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 78.634 seviyesinden günü 0,92 değer kazancı ile tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,89 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,14 değer kaybetti.
Dün Avrupa tarafında Euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik endekslerinin bir önceki aya göre gerilediğini görüldü. İngiltere'de ise İngiltere'de çekirdek ÜFE aylık bazda yüzde 0,1 ile beklentilerin hafif üzerinde gelirken, yıllık bazda ise yüzde 0,9 ile beklentilere paralel geldi. Aylık ve yıllık TÜFE de beklentilere paralel olarak açıklandı. Avrupa borsaları güne düşüş ile başlarken, FOMC toplantısından çıkabilecek bir faiz artırımı kararının piyasalarda yaratmış olduğu tedirginlik ve bu hafta gerçekleştirilecek olan İskoçya referandumu öncesi gündem nedeniyle Avrupa borsaları gün boyu zayıf seyrini sürdürdü. Bugün Euro Bölgesi'nde TÜFE verileri ön plana çıkmakta olup, İngiltere tarafında işsizlik oranı, alacaklı sayım değişimi ve İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanakları takip edilecektir.
ABD tarafında ÜFE verileri gündeme konu olurken, ABD üretici fiyat endeksi Ağustos ayında değişim göstermedi. Güne başlarken zayıf seyrin görüldüğü ABD borsalarında, FOMC toplantısından çıkabilecek bir faiz artırımı kararı endişesi piyasalarda hissedilirken günün ilerleyen saatlerinde Çin tarafından gelen sürpriz piyasaların yönünü yükselişe çevirdi. Çin Merkez Bankası'nın teşviği artıracağı söylentilerinin etkisiyle ABD borsaları günü yükselişle tamamladı. Bugün ABD tarafında TÜFE, FOMC faiz kararı ve ardından da Fed başkanı Janet Yellen'ın konuşması takip edilecektir. Özellikle Yellen'in konuşmasında gelecek dönem FED faizi ile ilgili açıklamalar ön plana çıkacaktır.
Bu sabah Asya tarafında, Çin'de ekonominin desteklenmesi amacıyla ülkenin en büyük 5 bankasına 81.4 milyar dolar teşvik sağlanacağını açıklaması ile Çin hisselerinde yükselişler görülürken, Japonya hisselerinde Fed kararı öncesinde dalgalı seyir görülüyor.
Yurt içinde ise gündeme konu olan önemli bir akışı bulunmamakla birlikte, piyasaların yurt dışı gündem ve döviz kurlarının seyri ile yön bulduğu bir gün yaşandı. Güne düşüş ile başlayan BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yatay seyir ile tamamlarken, günün ikinci yarısında TL'nin diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden pozitif ayrışması ile birlikte TL'de görülen toparlanmanın da etkisiyle endekste değer kazançları görüldü.
Teknik açıdan bakacak olursak, güne satıcılı başlayan BIST 100 endeksinin günün ilk yarısında görülen temkinli seyri günün ikinci yarısında TL'de görülen değer kazancı ile yerini yükselişe bıraktı. Söz konusu yükselişte 79.000 seviyelerine doğru hareketi görülen endeks günü 78.634 seviyesinden yüzde 1'e yakın değer kazancı ile tamamladı. Bugün endekste anlamlı yükseliş denemelerinin görülebilmesi için 79.000 seviyesinin üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, endekste görülebilecek geri çekilmelerde 78.600 ve 77.500 destek seviyeleri izlenebilir.

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)