E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeks 77.500 puan önemli---

Endeks 77.500 puan önemli

Endeks 77.500 puan önemli
15 Eylül 2014 - 08:47 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un 77.500 puan üzerinde tutunması halinde endeks yukarı yön izleyebilir

"BIST 100 endeksi sancılı haftayı geride bıraktı…
BIST 100 endeksi dün 77.704-79.310 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 77.820 seviyesinden yüzde 1,45 değer kaybı ile kapattı Bankacılık endeksi yüzde 2,15 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,38 değer kaybetti.
Cuma günü Avrupa tarafında takibimize konu olan gündem maddesi, Euro Bölgesi sanayi üretim verisi olup, aylık bazda yüzde 1,0 ve yıllık bazda yüzde 2,2 ile beklentilerin üzerinde açıklandığı görüldü. Avrupa'da veri akışının etkisi sınırlı olurken piyasaların nabzı Milano'da attı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Milano'da yaptığı konuşma sırasında varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) alım programına değindi. Draghi'nin konuşması sırasında durgun Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak için varlık destekli menkul kıymet alımının ciddi bir büyüklükte olacağın söylemesi dikkatleri çekti. Güne yükselişle başlayan Avrupa borsalarında gündemin takip edilmesinin yanı sıra  Rusya yaptırımları ve İskoçya referandumunun piyasalarda yaratmış olduğu tedirginlik piyasalarda hissedilirken, Avrupa 
borsaları günü karışık seyir ile tamamladı.
Haftanın son işlem gününde ABD tarafında perakende satışlar ve Michigan tüketici güveni verileri takip edildi. Ağustos ayında ABD perakende satışlar yüzde 0,6 artarak beklentiler dahilinde açıklandı. Güne düşüş ile başlayan ABD borsaları, haftanın son işlem gününde bu 
hafta yapılacak FOMC toplantısı öncesinde, toplantıdan çıkabilecek bir faiz artırımı endişesi piyasalarda hissedilmekle birlikte enerji hisselerinde görülen düşüşlerde etkili olurken, ABD borsaları günü düşüş ile tamamladı. Bugün ABD'de New York imalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri izlenecektir.
Hafta sonu Çin'de beklentileri karşılayamayan sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerinin ardından ekonomideki yavaşlamayan ilişkin tedirginliğin piyasalarda hissedilirken, bu sabah Asya'da gelişmekte olan ülke endekslerinde negatif seyir görülüyor.
Hafta başından bu yana değer kaybeden BIST 100 endeksi yurt dışı gündemdeki hareketliliğin etkisiyle haftanın son işlem gününde güne düşüş ile başladı. Piyasaların gündeminde Avrupa Birliği'nin Rusya'ya ilişkin yaptırımları ve bu hafta yapılacak olan FOMC toplantısından çıkabilecek bir faiz artırımı endişesinin piyasalarda geçtiğimiz haftadan yer etmesi ile birlikte dünya genelinde piyasalarda satışlar hakimdi. Düşük hacmin görüldüğü BIST 100 endeksi döviz kurlarında görülen sakin seyrin de etkisiyle günün ilk yarısını yatay tamamladı. Günün ikinci yarısında yurt dışındaki veri akışına paralel olarak yükseliş görülen Dolar/TL'nin yaratmış olduğu baskı ve bankacılık hisselerinde görülen düşüşün etkisiyle BIST 100 endeksinde satışlar hakim oldu ve BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününü değer kayıpları ile tamamladı. Bugün Türkiye'de işsizlik oranı verisi açıklanacaktır.
Teknik açıdan bakacak olursak, güne satıcılı başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yatay seyir görülürken, endeks 79.000 seviyesi üzerinde tutunma çabasındaydı. Günün ikinci yarısında satış baskısı altında kalan BIST 100 endeksi 78.500 desteğine doğru geri çekilme eğiliminde olup, günü 77.820 seviyesinde tamamlamıştır. Bugün için endeksin 77.500 seviyesi üzerinde tutunması önem arz etmektedir. 77.500 seviyesinden görülebilecek satışlarda 76.500 seviyesine doğru bir geri çekilme görülebilir. Endekste yükseliş denemelerinin görülebilmesi için, 77.500 seviyesi üzerinde tutunması önem arz etmekte olup, 78.400 ve 79.000 seviyeleri hedeflenebilir."

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)