E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada orta vadeli trend destek seviyesi---

Borsada orta vadeli trend destek seviyesi

Borsada orta vadeli trend destek seviyesi
15 Aralık 2014 - 15:37 borsagundem.com

FED toplantısına ilişkin endişeler gelişmekte olan ülke piyasaları üzerinde negatif baskı oluşturmaya devam ediyor

Borsa İstanbul 100 endeksinde yaşanan düşüşü değerlendiren Şeker Yatırım, endeksin aşırı satım bölgesinde bulunduğunu belirterek, tepki alımları gelebileceği yorumunu yaptı. Endekste orta vadeli trend desteğini 82.000-82.500 aralığında değerlendiren Şeker Yatırım'ın analizi şöyle:

''Güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, yurtdışı borsalarda tepki yükselişleri oluşmasına karşın  Dolar/TL’de değer kaybının hızlanarak devam etmesi ve yükselen faizlerin negatif etkisiyle günün ilk yarısını %0,35 düşüşle 82.936 seviyesinden kapattı. Döviz kurlarındaki hızlı değer kaybına göre BIST 100 endeksindeki değer kayıplarının sınırlı kaldığı görülüyor.İlk seansta bankacılık endeksi %0,18 artıyla BIST 100 endeksinden pozitif ayrışarak günü tamamladı. FED toplantısına ilişkin endişeler gelişmekte olan ülke piyasaları üzerinde negatif baskı oluşturmaya devam ediyor. 
 
Günün ikinci yarısında yurtiçinde döviz kurları ve faizler izlenmeye devam edilecek.Teknik olarak aşırı satım bölgesinde olan ve orta vadeli trend desteği üzerinde tutunma çabasında olan BIST 100 endeksi faiz ve döviz kurlarındaki olası bir gevşemeye daha pozitif tepki vererek gün içi tepki yükselişi gerçekleştirebilir. Ancak şuan için kurda henüz gevşeme eğilimi yok. Ekonomik veri tarafında günün ikinci yarısında TSİ ile 15:30 açıklanacak ABD Empire imalat endeksi,16:45 açık açıklanacak kapasite kullanımı ve sanayi üretim verileri takip edilecek. 

Teknik olarak endekste 82.000-82.500 aralığı orta vadeli trend desteği konumundadır. Saatlik grafiklerde kısa vadeli teknik göstergelerde pozitif uyumsuzluk oluşumu dikkat çekiyor. Aşırı satım bölgesinde olan endeks 82.000 altına gelmedikçe kısa vadede 83.700-84.000 aralığına doğru tepki yükselişi gerçekleştirmesi beklenmektedir. Sınırlı da olsa bankacılık endeksinin BIST 100 endeksine göre güçlü durması bu beklentiyi şimdilik destekliyor. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)