E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada destek kırıldı, satışlar hızlandı---

Borsada destek kırıldı, satışlar hızlandı

Borsada destek kırıldı, satışlar hızlandı
12 Aralık 2014 - 14:24 borsagundem.com

Borsa İstanbul 100 endeksinde satışlar hızlanırken kayıplar yüzde 1'i geçti

''Güne sınırlı düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, yurtdışı borsalardaki negatif eğilime paralel artan satışlarla günün yarısını %1,03’lük düşüşle 83.848 seviyesinden tamamladı. Avrupa borsalarında %1’in üzerinde kayıplar var. Dün beklentilerden iyi gelen ABD perakende satışlar sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan değer kaybı bugün de devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesiyle Rubledeki değer kaybı hızlı bir şekilde devam ederken, TL ve diğer gelişmekte olan ülke paralarında sınırlı değer kayıpları var. 
 
Günün ikinci yarısında ABD’de açıklanacak ÜFE enflasyon ve Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Tüketici güven endeksi beklentilerin altında kalırsa satıcılı olan yurtiçi piyasalarda bir miktar toparlanma yaşanabilir. Değer kaybeden TL endekste aşağı yönlü baskıyı devam ettirecektir. TL ve faizlerde gevşeme olması durumunda günün sonunda tepki alışları görebiliriz.
 
Teknik olarak ise endekste 84.400 desteğinin kırılmasıyla ilk seansta satışlar hızlandı. Endeks gün içinde 84.400 seviyesinin üzerine çıkamadıkça negatif seyrin devam etmesi beklenmektedir. Endekste gün içi ana destekler 83.300—82.500 seviyelerindedir. Ara destek olarak 83.500 ve 83.000 seviyeleri takip edilebilir. ''
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)