E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da hedef 85 bin puan---

Borsa İstanbul'da hedef 85 bin puan

Borsa İstanbul'da hedef  85 bin puan
24 Temmuz 2014 - 09:04 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 83 bin puanın üzerinde tutunmalarda 85 bin puan direnci etkili olabilir

Jeopolitik riskler bir tarafa bırakıldığında günün hatta haftanın en önemli yurtiçi gündem maddesi olan Enflasyon Raporu ve TCMB Başkanı Sayın Başçı’nın sunumu bugün saat 10.00’da.. Dün BIST100 dün küresel olumlu havanın etkisiyle güne alıcılı bir başlangıcın ardından 83,000 seviyesi üzerini nihayet test etse de üzerinde kalıcı olamadı ve günü %0,39 primle 82,854 puandan tamamladı. 83,000 ara direnci üzerinde 83,500 ve 85,000 dirençleri bulunmaya devam ederken 82,500’ü aşağı yönlü kıracak hareketlerde ise 81,500 ve 80,500 desteklerini izlemek gerektiği görüşümüzü korumaktayız..
Yurtiçi piyasaların kapanışı sonrası rekorlara devam eden ABD borsalarının yanında bu sabah Çin’de 18 ayın zirvesinde gelen öncü HSBC imalat PMI verisi ile beraber Asya tarafında da genel olarak olumlu havanın devam ettiğini görmekteyiz.. ABD vadelileri yataya yakın sınırlı eksideyken bugünün erken saatlerinde 2,0880 seviyesinin de altına gelen DolarTL’nin yeniden dün kapanış seviyelerine 2,09’un üzerine yükseldiğini görsek de havanın olumlu kaldığını düşünüyoruz.
Dün de banka bilançolarının iyi başlaması halinde, bankaların karlılık performansının yılbaşlarında korkulan kadar kötü olmayacağı algısının oluşabileceğini söylemiştik.. Akbank bu tabloya desteği vermiş oldu, tüm bu gelişmeler ışığında BIST100’de iyimserliğin
korunduğunu ve güne alıcılı bir açılış yapılabileceğini düşünüyoruz. Dün kurda gevşeme ve endekste de 82,500 üzerinde tutunma eğiliminin güç kazanmaya başlaması risk iştahının toparlanmaya devam ettiğini gösteriyor.. Kurdaki hareket esasında bir ölçüde de EM 
paralarının performansından da olumlu etkilendi diyebiliriz, Endonezya’da resmi başkanlık seçimi sonuçları ve Rusya’dan çıkan fonların diğer EM’lere yönelimiyle EM paralarında değer kazanımları, gelişen ülke borsalarının 18 ayın zirvesine gelmesi, önceki gün jeopolitik riskler için diplomatik adımlarla toparlanan Avrupa borsalarında da Akzo Nobel, Daimler AG gibi şirketlerin beklentileri aşan finansalları ile süren olumlu hava da destekleyici bir tablo 
çizmeye devam ediyordu..
Bu olumlu hava içinde bugüne geldiğimizde ise Sayın Başçı’nın enflasyon raporu sunumunun dikkatle izlenmesi gerektiğini, özellikle soru-cevap kısmındaki sözlü yönlendirme mesajlarının gelecek döneme ilişkin para politikası beklentilerinin şekillendirilmesinde hayli kritik olacağını düşünmekteyiz.. Yılın ilk enflasyon raporunda %5’ten %6,6’ya revize edilen enflasyon tahmini 30 Nisan’da açıklanan 2014 yılının 2. Enflasyon raporunda da yukarı yönlü revize edilmişti. 
Sunumunu hatırlayacak olursak  gıda fiyatları için yukarı bir revizyon ile enflasyon tahmini, %70 olasılıkla, 2014 yılı sonunda %6,4 ile %8,8 aralığında (orta noktası %7,6, önceki %6,6) olarak yukarı yönlü güncellenmişti.

Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)