E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTemel Kotil'e ödül---

Temel Kotil'e ödül

Temel Kotil'e ödül
14 Temmuz 2014 - 14:48 borsagundem.com

THY CEO'su Temel Kotil, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "2014 Havayolları Strateji Ödüllerinde", "Yılın CEO'su" ödülüne layık görüldü

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil,  İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "2014 Havayolları Strateji  Ödülleri"nde, "Yılın CEO'su" ödülüne layık görüldü.Tarihi Middle Temple Hall'da yapılan ödül töreninde konuşan Kotil,  ödülü 40 bin THY çalışanı adına aldığını belirterek, "Yolcularımız olmasa bu  başarıya ulaşamazdık. Bu yıl 60 milyon yolcu taşımayı bekliyoruz. Geçen 10 yıl  boyunca, 350 milyon yolcu taşıdık. Hepsine teşekkür ediyorum. Onlar benim  patronum, onlar için çalışıyorum. Bu nedenle THY çok başarılıdır" dedi.

Yolcuların desteğiyle geçen 10 yıl içerisinde yüzde 18 büyüdüklerini  ifade eden Kotil, 2023 yılına kadar 120 milyon yolcuya ulaşmayı planladıklarını  kaydetti.

Törendeki konuşmasında eşi Remziye Kotil ile ailesine teşekkür eden  Temel Kotil, "Onların desteği olmasa geçen 25 yıl boyunca ne yapardım bilmiyorum.  Eşim en büyük destekçim oldu. Ancak kendisine vize verilmesi çok uzun sürdüğü  için, bugün bana katılamadı" diye konuştu.

"Çok prestijli bir ödül"

Törenin ardından ödülü Anadolu Ajansı'na değerlendiren Kotil, "Bu  ödül, çok prestijli bir ödül. Yılda bir kez veriliyor. Törende de söylediler,  yolcu sayısı 14 milyondan 60 milyona çıktı. Benim için onur oldu. Emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımıza, aileme ve eşime teşekkür  ediyorum. Türkiye havacılıkta çok iyi gidiyor. Ondan dolayı bana bu ödülü  verdiler" ifadelerini kullandı.

Kotil, THY ile Lufthansa arasındaki iş birliğiyle ilgili soruya,  "Lufthansa'nın genel müdürü düzeltmeyi yaptı. Lufthansa ile THY arasında ortak  şirket olan Sunexpress ile ilgili bir çalışma yapmak istiyorlar. Bizce de çok  uygun. O konu öyleydi ama aslında diyeceğimiz şu; yolcuyu sevmeye devam ettiğimiz  sürece Allah'ın izniyle lider olmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.
Gelecekte Avrupa ekonomisiyle Asya ekonomisinin tek ekonomi haline  geleceğini dile getiren Kotil, Türkiye'nin bunun tam ortasında yer aldığına  dikkati çekti. Kotil, "Biz de bunun avantajını kullanıyoruz. Havacılık 10 yıl  önden gider. Dünyada da bu böyledir. 2023 yılında İstanbul'daki yeni  havaalanıyla, 150 milyon yolcu kapasitesi, 120 milyon THY yolcusuyla, dev Türkiye  ekonomisiyle öyle sanıyorum ki bütün dünyaya hizmet edeceğiz" dedi.

"Yılın CEO'su" ödülü, geçen bir yıl boyunca stratejik düşünme, güçlü  takım liderliği, kurumsal vizyon gibi alanlarda gösterdiği başarılardan dolayı  bir yöneticiye veriliyor.

THY, geçen yıl düzenlenen "Havayolları Strateji Ödülleri"nde,  pazarlama dalında ödüle layık görülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)