E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemShultz, Çipras'ı şaka yollu uyardı---

Shultz, Çipras'ı şaka yollu uyardı

Shultz, Çipras'ı şaka yollu uyardı
30 Ocak 2015 - 06:18 borsagundem.com

SYRIZA'nın iktidarının ardından Yunanistan'ı AB'den ilk ziyaret eden isim olan AP Başkanı Schulz, Çipras'ı önce twitter'dan uyardı sonra şakalaştı

Yunanistan’da Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) ile Bağımsız Yunanlar’ın (ANEL) hükümeti kurmasının ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yabancı bir temsilciyle ilk görüşmesini dün Atina’da Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile yaptı.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre Schulz’un ziyaret öncesi Twitter adresinden link vererek yayınladığı yazı ise dikkat çekti. “Yunan draması yok, Yunan drahmisi yok” başlıklı yazısında SYRİZA’yı AB karşıtı olarak görmediğini ve Yunanistan’ın Euro para biriminden çıkmayacağını ifade eden Schulz, “Eğer SYRİZA hükümeti ‘her şeye hayır’ hükümeti olursa Çipras’ın momentumu kısa ömürlü olur” diyerek Yunan başbakana AB ile birlikte çalışma çağrısı yaptı. AP Başkanı, Bild gazetesine yaptığı açıklamada da “Çipras’ı yurtdışına paralarını gönderen milyarderlere vergi koyması konusunda cesaretlendirmek istiyorum. Bu, bize Brüksel’de vergi kaçakçılığı ile mücadelede yardımcı olur. Borcun silinmesinden de daha kolaydır” ifadelerini kullandı.

Schulz’u karşılayan Çipras, “Avrupa’nın dayanışma anlamına geldiğine inanıyoruz. Ortak geleceğimiz için bir çözüm bulacağımız konusunda iyimserim” dedi. 

SİZ DE SAYGI GÖSTERİN

Schulz ise kravat takmamasıyla bilinen Çipras’ın bu yönüne dikkat çekerek çevredekileri güldürdü. Çipras, seçim öncesi yaptığı açıklamada “Ülke borcunu sildirdiğimde kravat takacağım” demişti. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Atina hükümetine karşı daha sertti. Juncker, “Biz Yunanistan’daki seçim sonuçlarına saygı gösteriyoruz ama Yunanistan da Avrupa’ya, parlamentolara ve kamuoyuna saygı göstermeli” dedi. Juncker, Çipras ile telefonda konuştuğunu belirterek, “Bana Avrupa için tehlike değil fırsat olduğunu söyledi. Ben de kendisine Avrupa’nın Yunanistan için tehlike değil, fırsat olduğunu belirttim” diye konuştu.


Martin Schulz, eliyle Çipras’ın açık yakasını kapatır gibi yaparken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)