E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama: IŞİD'i kalbinden vuracağız---

Obama: IŞİD'i kalbinden vuracağız

Obama: IŞİD'i kalbinden vuracağız
07 Temmuz 2015 - 05:23 borsagundem.com

​ABD Başkanı Barack Obama, Pentagon’a yaptığı sürpriz ziyaretin ardından IŞİD’le mücadeleyi yoğunlaştıracaklarını söyledi

Pentagon’dan IŞİD’e yönelik savaş hakkında brifing alan ABD Başkanı Barack Obama daha sonra Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’le birlikte kameraların karşısına geçti.

“IŞİD’in Suriye’deki üssüne karşı çabalarımızı yoğunlaştıracağız” diyen Obama örgütün lider kadrosuna yönelik nokta operasyonların artacağı sinyalini verdi.

“IŞİD liderlerinin ve Suriye’deki altyapılarının peşine düşeceğiz” diyen Obama, “Bu uzun soluklu bir harekat” diye konuştu.

IŞİD’i yenilgiye uğratmanın sahada uygun yerel güçlerle mümkün olduğunun altını çizen ABD Başkanı, “Örgütün Suriye ve Irak’taki kayıpları, yenilebileceğini gösteriyor” diye konuştu.

Obama, IŞİD’le mücadele eden muhaliflere desteğin artacağı garantisini verdi.

Obama IŞİD’e yabancı savaşçıların katılımının sürdüğünü kaydederken, bu konuda bazı ilerlemeler görmeye başladıklarını da sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)