E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis olağanüstü toplanıyor---

Meclis olağanüstü toplanıyor

Meclis olağanüstü toplanıyor
31 Ağustos 2014 - 11:24 borsagundem.com

Meclis, Cumhurbaşkanlığı yemin törenin ardından bu kez Hükümet kurma çalışmaları için olağanüstü toplanacak

Meclis, Cumhurbaşkanlığı yemin törenin ardından bu kez Hükümet kurma çalışmaları için olağanüstü toplanacak. Başkanı Cemil Çiçek’in çağrısı ile 1 Eylül’de toplanacak olan Meclis'te, Hükümet programı okunacak. Hafta içinde Meclis’i bu kez “torba kanunu” görüşmek üzere AK Parti olağanüstü toplantıya çağıracak. 

DAVUTOĞLU İLK GRUP TOPLANTISINI YAPACAK

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 1 Eylül Pazartesi günü Meclis’te ilk grup toplantısını gerçekleştirecek. TBMM Genel Kurul toplantısı öncesi Davutoğlu ilk kez Meclis grubuna hitap edecek. Grup toplantısında ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na atanan Nurettin Canikli'den boşalan grup başkanvekilliğine bir isim seçilecek. 

HÜKÜMET PROGRAMI OKUNACAK

Çiçek’in çağrısı ile Meclis Genel Kurulu 1 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’de toplanacak ve 62. Hükümetin programı okunacak. TBMM İçtüzük gereği iki tam gün aradan sonra 4 Eylül Perşembe günü; Hükümet programı üzerine görüşmeler yapılacak. Muhalefet partileri 62. Hükümetin programı üzerine eleştiri ve önerilerini sunacaklar. Yine İçtüzük gereği 6 Eylül Cumartesi günü yeni Hükümetin güven oylaması yapılacak. 

TORBA MESAİSİ YENİDEN

AK Parti, hafta içi Meclis’i 7 Eylül’de toplanmak üzere yeniden olağanüstü toplantı çağrısı yapacak. İçeresinde öğretmen atamaları ve Soma’da meydana gelen maden kazası ile ilgili değişikliklerinde yer aldığı torba kanun tasarısının görüşmelerine devam edecek. Ardından CMK’da değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek. Meclis, 7-8-9 Eylül tarihlerinde gündemindeki konuları görüşerek Meclis’i 1 Ekim’e kadar tatil edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)