E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da müthiş dolandırıcılık---

İstanbul'da müthiş dolandırıcılık

İstanbul'da müthiş dolandırıcılık
15 Kasım 2014 - 17:37 borsagundem.com

İstanbul'da tanıştıkları Çin'li işadamını kendilerini Sudan hükümetinde üst düzey bir bürokratın oğlu olarak tanıtarak dolandırdılar

İstanbul'da tanıştıkları Çin'li işadamına kendilerini Sudan hükümetinde üst düzey bir bürokratın oğlu olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şüphelilerden Liberya uyruklu S.F.(34) polis tarafından yakalandı. Şüphelilerinişadamına sözde babalarının siyaha boyanmış kağıtlar olarak gönderdiği 4 milyon doları verdikleri, bu paraya karşılık 110 bin lira aldıkları belinlendi.

İstanbul'da polise başvuran Çin uyruklu A.A. internet üzerinde tanıştığı kendisini A. olarak tanıtan bir kişi ve arkadaşları tarafından dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Çin'li işadamı polisteki ifadesinde “Bana kendilerini Sudan hükümetinde çalışan bürokratın oğulları olarak tanıttılar. Birlikte ticaret yapacaktık. Bir süre sonra telefonla arayarak onlarla Atatürk Havalimanı'na gelmemi istediler. Babalarının 4 milyon dolar gönderdiğini bu parayı almalarına yardımcı olmalarını istediler. Birlikte havalimanına gittik. İçinde para olduğunu söyledikleri bir bavulu alarak birlikte ofisime gittik" dedi. 

NASIL 'DOLAR' YAPILIYOR

Birinci yöntem: “İşadamının yanına giden dolandırıcılar ‘Ülkemizden döviz çıkarmak yasak. Ancak biz özel bir boyayla paraları siyaha boyayıp kâğıt gibi dışarı çıkardık. Şimdi de bunları özel bir karışımla silip tekrar dolar yapacağız’ diyor. Sonra döviz boyutunda kesilmiş siyah kâğıtların arasına, üzeri temizlenebilecek şekilde siyaha boyanmış gerçek dövizleri işaretleyerek koyuyor. Boyayı temizliyor. İşadamı temizlenen bu doları gidip bozdurduğunda, karşısındaki kişilere güveniyor. Dolandırıcılar daha sonra “Solüsyon bitti” diyerek, işadamından para istiyor. İstenen para genellikle 50 bin dolar ile 100 bin dolar arasında. Ve gelince parayı alıp kayıplara karışıyor.

İkinci yöntem: Dolandırıcılar bu kez 100 doların özel yöntemle 300 dolar haline getirildiğini iddia ediyor. Birkaç tane 100 dolar silinebilecek şekilde beyaza boyanarak aynı ebatta kesilmiş kâğıtların arasına konuyor. Dolandırıcı işaretli olan beyaza boyanmış dolarları alarak boyanmamış olan gerçek 100 doların ön yüzüne ve arka yüzüne yerleştiriyor. Daha sonra ise özel bir solüsyon dedikleri tentürdiyot beyaza boyanan 100 dolarlar temizleniyor. Ortaya 200 dolar daha çıkıyor. Sonra tekrar ‘Solüsyon bitti’ denip para isteniyor.

"OFİSİMDE SİYAH KAĞITLARI DOLAR YAPTILAR"
Ofiste bavulu açınca siyah renkli kağıt parçaları olduğunu gördüğünü anlatan Çinli işadamı “Kağıtlardan bazılarını aldılar. Yanındaki bir solüsyonla yıkadılar. Kağıtlar dolara dönüştü. Bir döviz bürosuna giderek kontrol ettiğimde paraların gerçek olduğunu söylediler. Daha sonra bavulu ofisim de bırakıp gittiler. Aralıklarla benden para isteyince bir bavul paraları bende olduğu için şüphelenmeden onlara verdim. Ancak bir süre sonra telefonları kapandı ve ortadan kayboldular" dedi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ YAKALANDI
Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada zanlıların peşine düşen polis şüphelilerden Liberya uyruklu S.F.(34)' gözaltına aldı. Poliste verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen S.F. Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Polis diğer şüphelileri yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)