E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​IŞİD hedeflerine 8 hava saldırısı daha---

​IŞİD hedeflerine 8 hava saldırısı daha

​IŞİD hedeflerine 8 hava saldırısı daha
01 Ekim 2014 - 19:45 borsagundem.com

ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak’ta, IŞİD hedeflerine yönelik 8 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirildi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak’ta, IŞİD hedeflerine yönelik 8 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

CENTCOM'un açıklamasına göre; IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla tek başına 3 hava saldırısı gerçekleştiren ABD ordusu, koalisyon güçlerinin de desteğiyle savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanılarak, örgütün Irak’taki hedeflerine 5 hava saldırısı düzenledi.

Suriye’de Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) kenti yakınlarındaki 3 saldırıda IŞİD’e ait 1 silahlı aracın, ağır silahın ve tankın imha edildiği belirtildi.

Irak’ta, Musul’un kuzeybatısındaki 3 saldırıda IŞİD’in 2 silahlı aracının, örgüt tarafından kullanılan 1 binanın harap edildiği, aynı zamanda örgütün iki muharebe mevzisine saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Hadisa Barajı yakınlarındaki saldırıda örgütün 1 silahlı aracının imha edildiği bildirilirken, başkent Bağdat’ın kuzeybatısındaki saldırıda da 2 silahlı aracın kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi.

Irak’taki hava saldırılarına Birleşik Krallık güçlerinin de katıldığı aktarılan açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)