E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​HSYK üyeliği seçiminde oy verme işlemi bitti---

​HSYK üyeliği seçiminde oy verme işlemi bitti

​HSYK üyeliği seçiminde oy verme işlemi bitti
12 Ekim 2014 - 17:21 borsagundem.com

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi için hakim ve savcıların oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılan seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullandı.

Yargıda Birlik Platformu ile Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) desteklediği adaylarla seçime bağımsız girdiğini belirten adaylar olmak üzere, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 aday seçimde yarıştı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) adli ve idari yargı seçim çevrelerini esas alarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan adli ve idari hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde, en çok oy alan adaylar arasından adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye seçilecek. Oylarda eşitlik halinde YSK, kura çekerek sıralamayı tespit edecek. 

Sandıklar saat 17.00'de açıldı ve oy sayım işlemine başlandı. İl seçim kurulu başkanlarının denetiminde yapılan sayım işleminin ardından sonuçlar, YSK'ya bildirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)