E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmeklilere 300 TL daha verilecek---

Emeklilere 300 TL daha verilecek

Emeklilere 300 TL daha verilecek
09 Şubat 2016 - 07:17 borsagundem.com

Emeklilerin promosyonu için SGK, bankalarla görüşme trafiğini hızlandırdı

Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emeklilerin gözü kulağı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK). Takvim'in haberine göre, maaşlarının yattığı bankaların kendilerine promosyon ödemesini bekleyen emekliler, artık bu işin sonuçlanmasını isterken; SGK da bankalarla görüşme trafiğini hızlandırdı. Yaklaşık 11 milyon emeklinin promosyon talebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, Bankalar Birliği ile de konuyu masaya yatırmıştı. Bankalar Birliği'nin ve Bakanlığın talebi üzerine de SGK bankalarla görüşmelere başladı. SGK, Denizbank ile daha önceden yaptığı anlaşma ile de ilk defa gönderilen emekli ve hak sahiplerinin gelir veya aylıklarını 3 yıl süreyle bankadan almaya devam etmeleri kaydıyla banka tarafından bir defaya mahsus 300 lira promosyon ödeneceğini duyurmuştu. SGK, şimdi bu tutarın daha da üzerine çıkmak için pazarlıklara başladı. 

PAZARLIK BAŞLADI 

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu da, SGK'nın bankalarla görüşmeye başladığını söyleyerek, "Bu yapacağımız pazarlıklardan emeklilerimizin en iyi şekilde istifade etmesini istiyoruz" demişti. Geçmişte SGK, ilk olarak kamu bankalarıyla, ardından da özel bankalarla masaya oturmuştu. Ancak görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadığı gibi, bankalar emeklilerin beklentilerini karşılamaktan uzak rakamlar teklif etmişti. 

2 FORMÜL MASADA

Promosyon konusunda 2 formül konuşuluyor. İlk formüle göre; emekliler maaşlarını en yüksek promosyonu veren bankalardan alacak. Diğer formüle göre ise memur emeklilerine kamu bankaları, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise özel bankalar promosyon verecek. Öte yandan bankalar emeklilerin maaşlarını şubelerine taşımaları için kampanya üstüne kampanya yapıp altın, puan ve para teklif ediyor. 

2 BİN 250 LİRA ALAN VAR

YURTKUR Genel Müdürlüğü'nün Halk Bankası'yla yaptığı promosyon mutabakatı emekliler arasında heyecan uyandırırken, beklentiyi de yükseltti. 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma ile bir defaya mahsus her bir YURTKUR çalışanına 1750 TL promosyon ödemesi; buna ilaveten protokol süresi içinde banka ile kurumun mutabakatı halinde kişi başı 500 TL ilave promosyon ödemesi yapılacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vestelzade09 Şubat 2016 21:38

    emeklilerin paraya ihtiyacı yok emekliler zengin yoksa kırk dokuz bucuk olmazdı

  • Emekli09 Şubat 2016 21:03

    Adaleti yerine getirin,Intibakı getirin inkibakı

  • enayi09 Şubat 2016 13:46

    fiberlemeye devam edin emeklileri

  • Ömer Büyükoğlu09 Şubat 2016 12:15

    Verilen üç kuruş zammı çok büyük birşeymiş gibi hergün yazıyorsunuz. Şimdiden yapılan zamlarla verilenler zaten gitti. Rabbimden dilerim en kısa zamanda şu verilen sadakayı bir lütüfmuş gibi hergün yazanlarda bu zamlara muhtaç hale gelsinler...

  • bu yetmez09 Şubat 2016 11:27

    Boyle bir seferlik harclik mahiyetinde paralar insanlari rahatlatmaz, bakin yetkilileri uyariyorum, herseyi parali yaptiniz, bu zaten dusuk maas alan kesimi zor durumda birakti, bakin adam gibi % 100 ZAM HARICINDE PIYASA AZ RAHATLAMAZ, BAKIN BUNA BILE AZ DIYORUM

  • krn-i09 Şubat 2016 09:14

    Aynı haberler bıktık siz kendi maaşlarınızı ve verdiğiniz vergileri yazın

  • GEÇ09 Şubat 2016 08:44

    Bunları,artık takip etmeyeceğim sizi..

  • 07709 Şubat 2016 08:02

    Hep aynı masallar,siz intibakı getirin adalet yerini bulsun