E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik ve doğalgazda dolar alarmı---

Elektrik ve doğalgazda dolar alarmı

Elektrik ve doğalgazda dolar alarmı
27 Eylül 2014 - 04:45 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız önemli açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’ye yönelik IŞİD petrolü alınması, İsrail’e jet yakıtı satılması ve Türkiye’nin atom bombası yapacağıyla ilgili iddialarda bulunulduğunu belirterek, “Bu 3 iddia da karşılıksızdır ve külliyen yalandır” dedi.

 “Elektrikte, doğalgaz arzında bir sıkıntı yaşayacak mıyız, zam söz konusu mu” sorusu üzerine Yıldız, “Zam için pazartesi akşamına kadar vaktimiz var. dolar 2.25’leri buldu. Bizim için çok ciddi tehdit edici unsur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı’na açıklamalar yapan Yıldız, IŞİD’in enerji kaynakları üzerindeki kontrolüne ilişkin sorular üzerine, “Türkiye’nin üzerine düşen IŞİD’e finansman olabilecek bir yapıyı engellemektir. Irak’ta Bağdat’la yaptığı anlaşmaların ve Kuzey Irak’ta yapılan sözleşmelerin çerçevesinde Irak Anayasası’nda bizi bağlayan unsurların haricinde herhangi bir ticari ilişki, muhataplık söz konusu olmaz” dedi.

Bağdat’a Türk santrali  
Irak’ta kurulan yeni hükümetle ilişkilerin nasıl olduğunun sorulması üzerine Yıldız, Irak’la şu anda bulunulan konumun sürdürülebilir olmadığını söyledi. Irak Elektrik Bakanı Kasım Fehdavi ile elektrikle alakalı bir konuyu görüştüğünü anlatan Yıldız, “Bir firmamız, 4.5 milyar dolarlık bir yatırıma karşılık gelen 3 bin megavatlık santral işini aldı ve bunun imza törenini inşallah yapacağız” diye konuştu.

“Elektrikte, doğalgaz arzında bir sıkıntı yaşayacak mıyız, zam söz konusu mu” sorusu üzerine Yıldız, “Zam için pazartesi akşamına kadar vaktimiz var. Dolar 2.25’leri buldu. Bizim için çok ciddi tehdit edici unsur. Biz dövizle alıp TL ile satan bir ülkeyiz. Bir Avrupa ülkesi gibi dolar ile alıp euro ile satmıyoruz. O yüzden her maliyet artışı bizim bu direnç noktamızı tabii ki etkiliyor” diye konuştu.

Soma önergemiz hazır
“Soma’daki kazanın ardından şartları uymayan işletmeler kapatıldı. Bununla birlikte kaç kişi işsiz kaldı” sorusu üzerine Bakan Taner Yıldız, “22 maden işletmesi kapandı, 4 bin 500’e yakın da işçi kardeşimiz şu anda çalışmıyor. Bunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız önceden öngördü ve bu 2 ay önceden verilmiş bir önergedir. Meclis açıldıktan sonra, önergemiz hazır. Hangi yasada ilk anda yer bulursa, bunlar çıkacak. Madenci kardeşlerimizin de istihdamına devam edilmiş olacak” dedi.

Trafoları yakıyorlar
Dicle Elektrik Dağıtım bölgesindeki kayıp Kaçak sorununun sorulması üzerine Yıldız, şu bilgileri verdi:
“‘Paramı ödeyemedim, ödemek için yapılandırma istiyorum’ deniyorsa, her türlü yapılandırmaya ve taksite hazırız. ‘Hayır, ödemedim, ödemeyi de düşünmüyorum buna rağmen elektrik almak istiyorum’ deniyorsa, kusura bakmasın böyle bir hizmet alımımız olmaz. Bu, diğer vatandaşımıza haksızlık olur. Ödemeyenlerin haricinde, başka niyetlerle bir kısım trafoları yakanların farklı kişiler olduğunu biliyoruz. Provokasyonlarla alakalı işlemler olduğunu biliyoruz. Çiftçi, sanayici ve meskenlerin elektriğini vermek gibi sıkıntımız yok.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)