E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Elektriğe açık-gizli zam yok'---

'Elektriğe açık-gizli zam yok'

'Elektriğe açık-gizli zam yok'
24 Ocak 2015 - 06:50 borsagundem.com

Bakan Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli zam geldiği iddialarına yanıt verdi: Ne açık ne de gizli zam söz konusu değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) Diyarbakır’da borcunu ödemeyenlerin elektriğini kesmesi konusunda, “Diyarbakır Belediye Başkanı’nı daha sorumlu davranmaya davet ediyorum. Burada kullanılan elektriğin parası isteniyor” dedi. Uygulamanın o yöreye has bir uygulama olmadığını vurgulayan Yıldız, arıtma tesisinin birikmiş 49 milyon lira borcu olduğuna dikkati çekerek, “Şirket ‘ödeyin’ diyor, ödeyemiyorsanız taksit yapalım, vade uygulayalım, bir ödeme planı belirleyelim’ diyor. ‘Biz, hiçbir şekilde ödeme planı veremiyoruz’ deniyor” diye konuştu.

Batman ve Şırnak belediyelerinin ödeme taahhüdünde bulunduğunu ve elektrik kesintisi yaşamadıklarını anlatan Yıldız, “İyi niyetle ödemek isteyenlere kolaylığın sağlanacağını söylemek istiyorum” diye konuştu.

Gizli-açık zam yok

Elektriğe ‘gizli zam’ iddiaları için Yıldız, “Ne açık, ne gizli bir zam söz konusu. Türkiye’deki elektrik tarifeleri 2015 yılında da ulusal tarife ile götürülmektedir. Herkesin ödeyeceği elektrik fiyatları sabittir. Faturaların dönemi ile alakalı birkısım aksamaların olduğunu gördük ve ikazlarımızı yaptık ama kullandığı elektriğin üzerine bir kilovatsaat dahi bir ekleme sözkonusu değildir” diye konuştu.

Yıldız, “Ham petrol fiyatlarının düşüşü, 6 aylık faz farkıyla beraber gaz fiyatlarına yansıyacak, 1 Ocak 2015’ten itibaren yansımaya başlayan oranlar önümüzdeki aylarda daha fazla olacak” ifadesini kullandı.

50 bin TL’lik dava

DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikle ilgili mahkeme kararı için, “Sadece 50 bin liralık bir karşı dava açılmış. Açılacaksa 90 milyon liralık bir alacak üzerinden tedbir konulması ve bunun yüzde 15’inin de teminat olarak bankaya yatırılması gerekiyor” dedi. Yılmaz, 2015’te kayıp Kaçak için konan yüzde 59’luk hedefin mümkün olmadığını, bölge halkının 30 yıl gibi bir süredir elektrik parası ödememe gibi bir alışkanlığı olduğµunu dile getirdi.

Güneydoğu’nun elektrik borcu 251 milyon lira

Belediye    Elektrik borcu

Diyarbakır    88 milyon TL
Şanlıurfa    68 milyon TL
Mardin    46 milyon TL
Şırnak    24 milyon TL
Batman    22 milyon TL
Siirt    1.1 milyon TL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)