E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik kararı 27 Kasım'da açıklanabilir---

Bedelli askerlik kararı 27 Kasım'da açıklanabilir

Bedelli askerlik kararı 27 Kasım'da açıklanabilir
21 Kasım 2014 - 07:06 borsagundem.com

1 milyon kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikte kritik gün… Genelkurmay, 27 Kasım’daki YAŞ'ta görüşünü açıklayacak

Ankara'da hareketli hafta… Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) kış dönemi toplantısı 27 Kasım'da yapılacak. 
Geçen ağustosta Hükümet’i kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez YAŞ’a başkanlık edecek. Alınan kararlar da ilk kez onay için ‘Başkomutan’ sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Toplantıda görüşülmesi beklenen kritik konulardan bazılarının şunlar olduğu öğrenildi: 

- Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında personel durumu gözden geçirilecek. Genelkurmay Başkanlığı, 1 milyon kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikle ilgili görüşünü açıklayacak. Uygulamayla ilgili son kararı ise Başbakan Davutoğlu verecek. 

- Suriye ve Irak’taki muhtemel süreçlerin değerlendirilmesi; ‘güvenli bölge’ ve ‘uçuşa yasak bölge’ oluşturulması durumunda izlenecek strateji, eğit-donat çalışmaları ve üslerin kullanımı gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor. 

PARALEL YAPI’YLA MÜCADELE

- Odaklanacak  konulardan biri de Paralel Yapı… Milli Güvenlik Kurulu’nda, derin örgütle yürütülen mücadelenin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne alınması yönünde tavsiye kararı çıkmıştı. Bu kapsamda ‘ihraç’ kararlarının alınıp alınmayacağı YAŞ’ta belli olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı21 Kasım 2014 14:05

    bedelliye karşı çıkan zihniyet herşeye karşı çıkan ve hayatında zaten ak partiye oy vermeyecek bir kitleden ibarettir! Ancak çıkmadığı takdirde ak partiye gönül vermiş mevcut taban kaybedilecektir. Ve bu çok ciddi bir rakamdır. Bunu öngörmeleri gerekir. Kaldıkı bedelli bekleyenler aralarında ne hikayeler mevcut.. belkide birçoğu hakim karşınısa çıkartılsa haklı görülür...

  • tg21 Kasım 2014 08:56

    Askerlik çağında biriken 1 milyon insanı ne yapmayı düşünüyor sunuz? Seçim öncesi; alınması çok kolay olan bu karar şimdi neden bu kadar zorlaştı.?

  • tg21 Kasım 2014 08:53

    Madem bu kararı almakta bu kadar zorlanacaktınız,niçin seçim malzemesi olarak kullandınız.Devlet vatandaşını kandırmaz. Reel işsizliğin yüzde 15 lerde olduğu ülkede profesyonel askerliği niçin önceliklendirmiyorsunuz.?