E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdliyeyi çeteden temizleyeceğiz---

Adliyeyi çeteden temizleyeceğiz

Adliyeyi çeteden temizleyeceğiz
16 Nisan 2014 - 08:06 borsagundem.com

Başbakan MİT TIR'larını durduran polislerin tahliyesine sert çıktı ve "Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir ama üstüne gideceğiz" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen cemaatine yönelik gelişmeler konusunda Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve yüksek yargıya sert çıkarak adliye koridorlarındaki çeteleri temizleyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, dün AK Parti grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

‘Düşmandan namert’

“Yargı ve emniyet içindeki çeteler marifetiyle MİT’in TIR’larına saldırıldı. Bu saldırıda amaç, Türkiye’ye, ‘terör örgütlerine yardım eden ülke’ iftirasını atmaktı. Düşman gelse böyle namertçe davranmazdı. Suriye’deki kimyasal saldırı ile Türkiye arasında bir bağlantı varmış gibi tamamen asılsız iddialar ortaya atıldı. El-Kaide terör örgütüyle Türkiye arasında bir bağlantı varmış gibi algı oluşturulmak istendi.
ABD’de aynı şekilde kara propaganda yapıldı ve yapılıyor. Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisinin temsilcileri ile işbirliği yapılarak, onlara parasal destek verilerek Türkiye’ye karşı çok çirkin, çok alçakça karalama kampanyaları yürütülüyor. Biz tüm bu ihanet ve girişimlerini acıyarak izliyoruz. 

‘Haşhaşı kaçırmış’

Adana’da vatansever bir savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. O paralel çetenin mensupları devreye girdi ve soruşturmaya müdahale ettiler. Ortada apaçık bir ihanet, casusluk varken haklarında güçlü deliller bulunan zanlıların serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Yargı içine sızmış çete mensupları eliyle bırakın sessiz kalmayı casuslar, hainler lehine karar alındı. Başta HSYK olmak üzere, yüksek yargı da bu hukuk cinayetlerini adeta uzaktan film izler gibi izliyor. HSYK, bu hukuksuzluk ve hukuk cinayeti karşısında daha ne kadar sessiz ve takipsiz kalacak? Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir. Birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir.
 Geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz. Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, o koridorları nasıl temizlediysek, hiç kimsenin şüphesi olmasın, adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz. Yargıda tuzun kokmasına da müsaade etmeyeceğiz.
 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından 2015 genel seçimlerine sükûnet içinde, tamamen demokratik kültür ve olgunluk içinde gitmeyi arzu ediyoruz. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçilecek. Geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krize dönüştürülmesine, Türkiye’ye ve millete bedeller ödettirilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)