E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüEuro Menkul’le ikinci kez vurdular---

Euro Menkul’le ikinci kez vurdular

Euro Menkul’le ikinci kez vurdular
07 Nisan 2014 - 18:00 borsagundem.com

Adanalı manipülatörler ile Varyap Meridian'da üs kuran spekülatörler Euro Menkul hisselerine yine el attı

Euro Menkul’de operasyon bitmiyor. Borsagundem.com’un Mart ayı sonlarında gündeme getirdiği ve küçük yatırımcıları uyardığı hissede, gün içinde yaşanan sert  düşüşler, borsa kulislerine bomba gibi düştü. Kulislerdeki konuşmalarda hissedeki yeni hareket için ‘Adanalı manipülatörlerin ve Varyap Meridian’da bir araya gelen spekülatörlerin operasyonu’ yorumları yapıldı.

Kısa sürede 90 kuruştan 2,25 TL'ye kadar tırmanan ve “Banka alacağız” haberiyle çöküşe geçen Euro Menkul hisselerinde yaşanan tablo için analistler, “Sanki birileri önceden banka haberinin geleceğini biliyordu” şeklinde yorum yapmıştı. Nitekim bu gelişmeleri takiben Euro Yatırım Menkul Değerler, Moldova'da banka satın alınması için görüşmelere başlanması ve gizlilik sözleşmesi imzalanması için anlaşma yapıldığını 24 Mart 2014’te KAP'a bildirmişti.

Geçtiğimiz ay baz alındığında bir ayda yüzde 100’e yakın pirim yapan hisseler bu açıklamayla çöküşe geçmiş, gelen satışlarla yüzde 8 oranında gerileyerek taban olan hisselerin 1.94 liradan alıcı bulamadığı ortaya çıkmıştı. Bir sonraki gün devam eden ve 1,63 liraya gerileyen hisseler, tekrar yükselerek 2,40 TL'yi gördü.  İşte o gün bu fiyat hareketlerinin arkasında olduğu öne sürülen ‘Adanalı manipülatörler ve Varyap Meridian’da bir araya gelen bir grup spekülatör’, bugün yeniden ortaya çıktı.

Bugün yapılan sert satışlarla hisseler yüzde 19 değer kaybına uğradı. Hisse fiyatı 1.9 liraya kadar geriledi. Aynı hisseler Cuma günü kapanışta 2.35 lirayı görmüştü. 2.35 TL ile son 1.5 aylık zirveyi yakalayan Euro Menkul hisselerindeki bu ani depremin, kısa vadede vurgun planının bir parçası olduğu öne sürüldü. Uzmanlar, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rusyalı14 Nisan 2014 21:02

    spk...spk...memlekete bek yaaa muz cumhuriyeti kimi...kağıtt bu gün 1.44 taban...

  • Borsacı09 Nisan 2014 04:33

    SPK mevzuatına aykırı olarak EMBYO yatırım ortaklığı net aktif değeriin %10 dan fazlasını tek hisse olarak ilişikili kuruluş EURO Menkul Değerler'e (EUROM) bağlamış. Yani Bu nasıl oluyor anlayabilmiş değilim. Göya yatırım ortaklığı ama buradaki fonları manipulatif işlemlerde kumbara olarak kullanıyorlar sanırım.KAP da Mart sonu bildirimde açıkça görülebilir.