E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüBLCYT: İşlem yasakları ve suç duyuruları---

BLCYT: İşlem yasakları ve suç duyuruları

BLCYT: İşlem yasakları ve suç duyuruları
24 Nisan 2014 - 10:38 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, Bilici Yatırım'da yapılan işlemler nedeniyle işlem yasakları getirdi ve suç duyurularında bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu, 22/04/2014 tarihinde Şirketin Yönetim Kurulu Üyelerininde aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıya, geçici olarak 2 yıl süreliğine borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi. Uygulamalar, SPK'nın ''Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'' ve MKK'nın ''İş ve Bilişim İlke Kuralları''nda açıklanan esaslar çerçevesinde gerçekleştirildi. Bununla birlikte incelemeye konu olan Bilici Yatırım pay senetleri, varantlar, sertifikalar ve borsa yatırım fonu yasaklı statüsüne alındıktan sonra işlem yapma yasağı süresince borsalarda alım veya satıma konu edilemeyecek.

SPK ayrıca 28.03.2013 tarihli özel durum açıklaması öncesinde ve sonrasında Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BLCYT) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerinincelenmesi sonucunda, aşağıdaki kimlik bilgilerine yer verilen ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen kişiler ve suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahipleri hakkında, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

Bilici Yatırım hisseleri kararlar sonrasında güne sert düşüşle başlayrak 1,10 TL'yi gördü. Son işlemlerde hisse fiyatı yüzde 7,37 düşüşle 1,13 TL seviyesinde bulunuyor.

SPK'nın suç duyurusunda bulunduğu isimler şunlar:

Mehmet Ali BİLİCİ
Tamer BİLİCİ
Süleyman BİLİCİ
Yusuf TEKER
Suat OLGUN
Volkan YAZGAN
Muzaffer ERSOY
Selime Figen TAYFUN
Mehmet Sabit EREN
Necdet Oral CANDOĞAN
Ahmet Aytekin YÜZGEÇ
Metin GÜNEY
Mehmet Halil KORKMAZ
Hüseyin ILDIR
Hakan SERİN
Kenan AK
Orhan SÖNMEZ

SPK yukarıda isimleri yazılan kişilerinde aralarında bulunduğu 108 kişiye, 2 yıl süreyle işlem yasağı getirdi.

SPK ayrıca, Bilici Yatırım hisselerindeki işlemler nedeniyle Selime Figen TAYFUN, Mehmet Halil KORKMAZ ve Ahmet Aytekin YÜZGEÇ'in lisanslarının iptaline karar verdi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,64
En Yüksek: 21,34
En Düşük: 19,64
Değişim 2,18 %
FK: 4,69
PD / DD: 1,64
İşlem Hacmi 89.983.408
Toplam Adet: 4.349.774
Ağırlıklı Ort.: 20,69
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cafer25 Mayıs 2014 20:23

    bunlara yasak getirmek yeterşi değil ellerindeki hisselerde borsada alış satışa konu olmamak üzere tamamen kotdan çıkarılsın.