E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi4 bin TL maaş alan yoksul---

4 bin TL maaş alan yoksul

4 bin TL maaş alan yoksul
27 Kasım 2014 - 11:42 borsagundem.com

Türk-İş'e göre, Kasım'da açlık sınırı 1225 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 990 TL oldu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara'da hesaplanan gıda enflasyonun Kasım ayında ağırlıklı olarak yaş sebze fiyatındaki artıştan kaynaklı olarak yüzde 1.61 arttığını, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1225 lira, yoksulluk sınırının ise 3 bin 990 lira olduğunu açıkladı. Geçen yıl Kasım ayında açlık sınırı 1065 lira, yoksulluk sınırı 3 bin 470 lira seviyesindeydi. Türk-İş aylık raporuna göre, Kasım ayı itibarıyla, Ankara'da yaşayan dört kişilik birailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14.97 arttı. Raporda, bu yıl yaz aylarında beklendiği kadar mevsimsel düşüş yaşanmayan yaş-sebze ve meyve grubundaki fiyat artışının, sonbahar-kış şartlarıyla birlikte hızlı yükselişe devam ettiği belirtilerek; Ekim ayında 2.82 lira olan sebze-meyve ortalama kilogram fiyatının Kasım'da yüzde 10.3 artışla 3.11 lira olduğu kaydedildi. Ortalama sebze kilogram fiyatı yüzde 16.7 artışla 3.50 liraya yükselirken, Ekim ayında 2.55 lira olan ortalama meyve kilogram 2.33 liraya geriledi. Raporda, bu ay ceviz, fındık, yumurta ve çay fiyatlarında da artış izlendiği belirtildi. Bekar bir işçi için aylık net asgari ücretin 891 lira olduğunun hatırlatıldığı ve Kasımayında tek kişinin yaşama maliyetinin 1,448 liraya yükseldiğinin kaydedildiği raporda, "Gelecek yıl için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere önümüzdeki ay toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Anayasa'da da yer aldığı üzere, asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartları ile ekonomik durumu da göz önünde bulundurmak durumundadır" denildi. TÜİK'in aylık enflasyon verilerini açıklama tarihinden bir hafta önce açıklanan Türk-İş Raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KORKMAZ27 Kasım 2014 18:15

    BU KOMİSYONDA GÖREVLİ VATANDAŞLAR-GELSİN 1 AY FAZLA DEĞİL-ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEBİLECEKLERMİ?(KİRA,ULAŞIM,GIDA,ÇOÇUKLARIN MASRAFI,YAKIT.VS) ALLAH ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARIN YARDIMCISI OLSUN.

  • Cuneyt27 Kasım 2014 12:23

    Askeri ücret tespit komisyonundakilere sesleniyorum hesaplarinizi duzgun yapmiyorsunuz mahserde iki elim yakanizda haberiniz olsun ...