Ana SayfaHisse Öneri Listesiİşte ‘al’ıma uygun 8 hisse---

İşte ‘al’ıma uygun 8 hisse

1 / 9
İşte ‘al’ıma uygun 8 hisse
10 Kasım 2014 - 14:36 www.borsagundem.com

Hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin önemli bir bölümü bilançolarını borsaya bildirdi. 2014 yılı üçüncü çeyreğinin genel olarak faizlerin, enflasyonun ve kurların yükselmesi nedeniyle zor bir dönem olduğunda hemfikir olan analistler, dördüncü çeyreğin daha iyi geçeceğini düşünüyor. Öte yandan borsaya şu ana kadar gelen banka bilançoları dışında şirket bilançolarına bakıldığında 2014 yılı üçüncü çeyrek net karlarının toplamda 2013’ün eş dönemine göre yüzde 28 arttığı görülüyor. Geçen yıla göre yaşanan bu artış, olumlu görülse de söz konusu rakamların 2014 yılının ikinci çeyreğinin altında kaldığına da dikkat çekiliyor.
İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre bankalarda net faiz marjlarının ve kredi mevduat faiz farkının artmasıyla birlikte yılın üçüncü çeyreğinde olumlu bilançolar oluştuğunu söyleyen analistler, ancak TÜFE’ye endeksli tahvil getirilerindeki düşüşün bu etkiyi sınırladığını belirtiyor.
Yılın dördüncü çeyreğinde kurlardaki hareketin finansal gelir giderler ile satış gelirleri açısından önemini korumaya devam edceğini düşünen analistler, doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9’luk zammın ise maliyetler üzerinde bir miktar baskı yaratacağını düşünüyor. Analistler, ciro açısından ise mevsimselliğin etkisinde sonuçlar görmeye devam edeceğimiz konusunda hemfikirler. Sonuç olarak şirket bilançoları açısından analistler yılın üçüncü çeyreği çok parlak olmasa da dördüncü çeyrek için umutlu.  Analistler bilançosu iyi ve ‘al’ıma uygun hisseleri belirledi.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle 11 Kasım 2014 08:19

    öneriler için ucuz olan tek kağıt halka arz fiyatı 25

  • ırmak ç.10 Kasım 2014 14:50

    Tekfende mükemmel gelen bilançoya rağmen set var yükselemiyor.peki ya kötü bilanço gelse hisse ne olurdu merak ediyorum.koca holdingin kağıdına bak....