E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHisseyi 7.45 TL hedef fiyat ile takibe aldı---

Hisseyi 7.45 TL hedef fiyat ile takibe aldı

Hisseyi 7.45 TL hedef fiyat ile takibe aldı
11 Nisan 2014 - 17:32 borsagundem.com

HSBC Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda hedef fiyat verildi ve endeks üstü getiri tavsiyesinde bulunuldu

HSBC Yatrıım, Türk Traktör'ü 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi ile takibine aldı .HSBC, konu ile ilgili raporunda,Türk Traktör'ü 74.5 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi ile takibine aldıklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"HSBC Yatırım, Türk Traktör Şirket Raporu: 74.5 TL hedef fiyat ve “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile takibimize alıyoruz. Türk Traktör yaklaşık %50 payla yurtiçi traktör pazarının lideri konumundadır. Yılda 50 bin adedin üzerinde traktör satıldığı Türk traktör pazarı dünya traktör pazarları içinde en büyük 5. pazar olmakla birlikte traktör yoğunluğu bakımından 66 traktör (1000 hektar başına) ile 99 olan AB ortalamasının altında bulunmakta ve bu bakımdan halen istikrarlı büyüme potansiyeli içermektedir. Son yıllarda tarıma yönelik devlet teşvikleri belli bir istikrar kazanmış olup çalışan nüfusun yaklaşık %25’ini oluşturan tarım kesimine yönelik desteklerin önümüzdeki yıllarda güçlü seyrinin devam edeceği kanaatindeyiz. Türk Traktör yıllar içinde oluşturduğu ve yüksek pazar payı, model çeşitliliği, satış sonrası servis faaliyetlerinin yaygın ve etkinliğine dayanan pazar konumu ve marka imajı ile pazarda önümüzdeki yıllarda beklediğimiz yıllık ortalama %3 civarındaki büyümeden faydalanacaktır. Şirket bu güçlü konumundan hareketle yurtiçi rakiplerinin üzerinde fiyat endeksi uygulayabilmekte ve maliyet yönlü baskıları pazar kaybına uğramaksızın fiyatlarına yansıtarak sector üzerinde marjlar ve karlılık elde edebilmektedir. Bu yıl ortalarında devreye girecek Adapazarı’ndaki yeni fabrikanın üretimde verimliliği artırarak marjlara olumlu katkı yapmasını bekliyoruz.

Kapasite artışı da sağlayacak bu tesis şirkete henüz düşük bir baza sahip olan ihracatta adetleri artırma imkanı da verecektir. Öte yandan, fiyat artışlarının yanısıra pazarda daha güçlü traktör modellerine geçiş de satış gelirleri ve marjlara destek vermektedir. BIST100 içinde en yüksek temettü getirisi sağlayan (bu yıl %9.5) Türk Traktör’ün 2014’te %16 ciro, %17 FAVÖK ve %9 net kar artışı elde etmesini bekliyoruz. 

Tüketime yönelik tedbirlerin yoğunlaştığı ve otomotiv pazarı genelinin ciddi daraldığı bir dönemde şirket 1Ç itibarıyla üretimini %23, toplam satışlarını %15 artırmıştır. Dolayısıyla görece güçlü talebin olduğu bir sektörde faaliyet gösteriyor olması kanımızca Türk Traktör’ün primli işlem görmesini gerektirmektedir. Bu primin ayrıca ortalama %8-9 civarındaki temettü getirisi, %15-17 civarındaki FAVÖK marjı ve yüksek karlılığı ile de hakedildiğini düşünüyoruz. Şirket global traktör sektörü çarpanlarına parallel bir seviyede, yurtiçi otomotiv sektörü çarpanlarına kıyasla da %20 iskontolu işlem görmektedir. İndirgenmiş nakit akımları (İNA) modelimize dayalı belirlediğimiz 12 aylık vadede 74.5 TL hedef değerin işaret ettiği %26 potansiyel getiri doğrultusunda Türk Traktör’ü “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile takibimize alıyoruz. Uzun süredir gündemde olan hurda indirim teşviği belirsizliğini korumaktadır. Ancak belli varsayımlar altında ülkedeki yaşlı traktör parkının bir kısmının yenilenmesini sağlayacak olan bir sübvansiyonlu hurda indirimi uygulamasının mevcut değerlememizi %4 ila %11 arasında artıracağını düşünüyoruz.

Tahmin ve tavsiyemize yönelik başlıca aşağı yönlü riskler şunlardır: ekonomik gelişmelere bağlı olarak tarım sektörünün ciddi daralması, tarım ve çiftçiye yönelik devlet destek ve sübvansiyonların kısılması, iç pazarda tahminlerin ötesinde rekabet sonucu marj ve karlılığın olumsuz etkilenmesi, iklim koşullarındaki aşırı düzensizliklerin (aşırı kuraklık ya da yağış gibi) tarım üretimini ve çiftçi gelirlerini olumsuz etkilemesi, tarım kredi koşullarında ciddi bozulma, döviz kurlarındaki aşırı oynamaların fiyatlama ve marjları olumsuz etkilemesi." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 910,50
En Yüksek: 913,50
En Düşük: 902,50
Değişim 0,39 %
FK: 5,20
PD / DD: 3,16
İşlem Hacmi 120.458.186
Toplam Adet: 132.736
Ağırlıklı Ort.: 907,49
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)