E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBank Asya tavsiyesini düşürdü---

Bank Asya tavsiyesini düşürdü

Bank Asya tavsiyesini düşürdü
07 Nisan 2014 - 15:58 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda hisse için tavsiye aşağı yönlü revize edildi

Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, 1,50 TL hedef fiyat belirlediği Bank Asya için tavsiyesini 'Endekse  Paralel Getiri'ye indirdiklerini bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Bank Asya için tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'ye indirdi
Hedef Fiyat (TL/US$) 1.50 / 0.70
Son yükselişle iyi fiyatlandı...
Bank Asya için notumuzu “Endekse Paralel Getiri”olarak aşağı yönde revize ediyoruz. Hissede son
dönemde yaşanan ralli önerimizdeki aşağı revizyonun arkasındaki etken. Katar İslamic Bank tarafından yapılacak bir satın almanın hissede biraz daha yukarı potansiyel sağlayabileceğini
düşünüyoruz. Bununla birlikte bu tür bir satış öncesinde takibe dönüşümlerde hızlanma gözlenebileceği ve bunun da hisse fiyatı üzerinde baskı unsuru olabileceğini düşünüyoruz.

25 Mart tarihinde Katar Islamic Bank ile strateji ortaklık müzakerelerinin duyurulması sonrasında Bank Asya hisseleri %50 yükseliş yaşarken, BIST100 endeksinin %27 üzerinde performans gösterdi. Bank Asya 2014T 0.7 F/DD çarpanıyla, Araştırma kapsamımızdaki bankalar içerisinde en düşük F/DD rasyosuna sahiptir. Dağınık hissedar yapısı nendeniyle derin iskontodaki Bank Asya’da sermaye yeterliliği, anlaşmanın başarıyla sonuçlandırılması sonrasında, takipteki alacakların büyüklüğü, ve büyüme beklentileri üzerindeki belirsizliğin giderilmesine bağlı olarak kademeli olarak iyileşebilecektir. Ayrıca Moody’s, olası bir satın alma durumunun Bank Asya’nın kredi notu açısından pozitif olacağını duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu brüt takas uygulamasına geçti. Aşırı dalgalanmalardan yatırımcıların korunmasının sağlanması açısından brüt takas uygulamasının önemli olduğunu düşünüyoruz.     
29 Mart tarihinde toplanan Genel Kurul bedelli Sermaye artırımını iptal etti. 300 milyon TL sermaye artırımının anlaşmaya bağlı olarak daha sonra gündeme gelebilecek.
   
2013 sonu itibarıyla takipteki alacaklar 1.1 milyar TL olurken, Grup II Kredileri 1.9 milyar TLcivarında. Bu da toplam kredi portföyünün yaklaşık %15’ine karşılık geliyor.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)