E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZayıf dolar güçlü gelişmekte olan ülke varlıkları stratejisinde çatlaklar---

Zayıf dolar güçlü gelişmekte olan ülke varlıkları stratejisinde çatlaklar

Zayıf dolar güçlü gelişmekte olan ülke varlıkları stratejisinde çatlaklar
03 Mayıs 2016 - 09:50 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Zayıf dolar güçlü gelişmekte olan ülke varlıkları stratejisindeki çatlaklar büyüyor. Geçen hafta yükseliş momentumu bozulan gelişmekte olan ülke borsaları Mayıs ayına %0,5 kayıpla başladı. Ancak bu kez satışlar hisse senetleri ile sınırlı değil. Brezilya, Güney Afrika, Malezya, Peru ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin paraları da zayıflamaya başladı.
MSCI Türkiye haftanın ilk gününde %1,7 gerileyerek gelişmekte olan piyasalara göre (-%0,5) çok daha fazla değer kaybetti. Borsa İstanbul’daki satışlarda Nisan ayı PMI verisindeki sert düşüş (Mart 49,2 Nisan 48,2) ve Ankara kulislerinde Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yetki paylaşımına yönelik sorunlar yaşandığına dair spekülasyonlar etkili oldu.
Dün yaşanan sert satışlar sonrasında Borsa İstanbul’da hafif yukarı bir açılış bekliyoruz. Saat 10:00’da açıklanacak enflasyon verisinde (Piyasa 1:00, İş Yatırım %0,76) görülecek pozitif bir sürpriz ve bugün yapılacak 10 yıllık devlet tahviline gelebilecek güçlü talep borsada yukarı yönlü çıkışı destekleyebilir.
Yapı Kredi Bankası, Tofas ve Emlak GYO, Pınar süt ve Pınar Et beklentilerin üzerinde 1Ç net karı açıklayan şirketler arasında. Son bir haftada endeksin altında performans gösteren Tofas’da bugün güçlü bir açılış bekliyoruz. Bolu Çimento haricindeki çimento şirketleri (Unye, Mardin ve Adana) beklentilerin üzerinde rakamlar açıkladı. Brisa, Park Maden ve Bağfaş’ın 1Ç net kar rakamları beklentilerin altında kaldı. Son olarak Teknosa’da 1Ç zarar rakamı beklentilerden kötü olsa da FAVÖK rakamı beklentilerin üzerinde.
Piyasalardaki düşüşler alış için fırsat mı, yoksa bugün yaşanabilecek yükselişi pozisyon azaltmak için mi kullanmalıyız? Piyasalarla ilgili orta vadeli görüşümüzde bir değişiklik yok. Hisse senedi, tahvil ve Türk lirasında değer artışlarının pozisyon azaltmak için kullanılmasını önermeye devam ediyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)