E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYellen, Brookings Enstitüsü'nde çalışacak---

Yellen, Brookings Enstitüsü'nde çalışacak

Yellen, Brookings Enstitüsü'nde çalışacak
02 Şubat 2018 - 22:13 borsagundem.com

4 yıllık Fed Başkanlığı dönemi resmi olarak yarın sona erecek Yellen, 5 Şubat'tan itibaren Brooking Enstitüsü'nde kıdemli uzman olarak çalışmaya başlayacak

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in, görevini tamamlamasının ardından ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsünde görev alacağı bildirildi. 

Başkent Washington’da bulunan Brooking Enstitüsünden yapılan açıklamada, 4 yıllık başkanlık dönemi resmi olarak yarın sona erecek Yellen’in, 5 Şubat'tan itibaren kıdemli uzman olarak kuruluşta çalışmaya başlayacağı belirtildi. 

Selefi Ben Bernanke’nin yolunu izleyerek Brookings’in kadrosunda yer almayı kabul eden Yellen, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Brookings Enstitüsü’ne katılmaktan mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.

Yellen, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini yeniden başkanlığa aday göstermemesinin ardından Fed'den tamamen ayrılacağını açıklamıştı. Fed'in ilk kadın Başkanı Yellen'in istifa etmemesi halinde 2024'e kadar yönetim kurulu üyesi olarak kurumda kalma hakkı bulunuyordu. 

Yellen'in 4 yıl süren başkanlık döneminde özellikle istihdam alanında çok iyi iş çıkardığını düşünen ekonomistler, Fed'in ilk kadın başkanının, halefi Jerome Powell'a başarılı bir miras bıraktığını vurguluyor.

Trump'ın Fed Başkanı seçtiği Powell, yeni görevine 5 Şubat Pazartesi başlayacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie03 Şubat 2018 19:15

    Tüm dünyada varlık ve hisse balonuna göz yumdu. Hesapları incelense neler çıkacak altından da işte sümen altı ediliyor.

  • İşçi emeklisi03 Şubat 2018 18:39

    Burada dikkatinizi çekmek isteri!... Yellen'in istifa etmemesi halinde 2024'e kadar yönetim kurulu üyesi olarak kurumda kalma hakkı bulunuyordu. BU NE DEMEK?... HER AY ($) 10 BİNLERCE MAAŞ ALMAKTAN KENDİ İSTEĞİ İLE VAZ GEÇMEK DEMEK...! Acaba canım TÜRKİYEM'de hangi başkan bu ballı kaymak maaşı bırakır gider?... Demek ki paradan önce ülkeye hizmet etmek geliyor...! Bizde ise salla başını al maaşını hele hele devlette bir koltuk kapmışsan...! saygılar,

  • erol g.03 Şubat 2018 11:57

    72 yaşında olduğu halde yeni bir göreve atanıyor ÜLKEMİZDE YAŞASA İDİ 65 YAŞINA GELEN ZORUNLU EMEKLİ EDİLİRDİ BİLGİSİ TECRÜBESİ ÖNEMSENMEZDİ ÜLKEMİZDE ZORUNLU EMEKLİLİK YAŞI EN AZ 75 YAŞ OLMALIDIR GÖREVE ATANMAK İÇİN YAŞ ŞARTI KALDIRILMALIDIR

  • demirkan 02 Şubat 2018 23:09

    ENİŞTEYE AL İKİNCİ BAHARINI YAŞA.