E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVergi reformu yatarsa 2019'da resesyon patlar---

Vergi reformu yatarsa 2019'da resesyon patlar

Vergi reformu yatarsa 2019'da resesyon patlar
21 Haziran 2017 - 13:38 borsagundem.com

ABD'de Başkan Donald Trump ve kabinesinde bulunan yetkililere yönelik soruşturma bilmecesi her geçen gün hem siyasi hem de ekonomik alanda belirsizliği körüklüyor

ABD'de piyasalar Başkan Trump'ın vaat ettiği vergi yasasını bekliyor. Ancak Trump hakkında devam eden soruşturmalar belirsizliği artırıyor. Uzmanlar vergi reformunun çıkmaması halinde 2019'da ABD için resesyon uyarısında bulundu.

ABD Başkanı ve çevresindeki kurmaylarının Rus yetkililerle yasalara aykırı olarak görüşmeler yürüttüğü iddiaları ise hız kesmeden devam ediyor. Yatırımcılar ise siyasi alanda yaşanan belirsizliklere rağmen ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin para politikalarına yönelik açıklamaları ve Brexit görüşmelerinin sonucuna göre yön arıyor. Diğer yandan piyasalar FED'in geçen hafta aldığı faiz artışı kararının yanı sıra özellikle 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu düşürmeye yönelik çalışmaların bu yıl başlayabileceğine yönelik açıklamasını da değerlendirmeye devam ediyor. Bilanço daraltma adımının aynı faiz artışı gibi piyasaları etkileyeceğine işaret eden yetkililer bu nedenle yıl içerisinde bir faiz artışının daha yaşanmasının farklı yorumlara neden olabileceğini belirtiyor.

ABD'li Wells Fargo Küresel Yatırım Uzmanı Scott Wren yaptığı açıklamada piyasaların büyük ölçüde Trump'ın vaat ettiği vergi reformunu satın aldığını ve hâlâ bunun hayata geçmesini beklemekte olduğunu söyledi. Bu noktada karşılarında iki farklı seçenek olduğunu belirten Wren, "İşler beklendiği gibi giderse vergi reformu 2018 gibi ortaya çıkar. Ancak vergi reformu beklentisi karşılıksız kalırsa 2019 için resesyon beklentisi artar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)